Şantierele CAO, încă în lucru

Şantierele CAO, încă în lucru
ORADEA – Mega-împrumutul de la BERD şi finanţările de la Ministerul Mediului au determinat Compania de Apă Oradea (CAO) să deschidă şantiere pentru introducerea apei sau canalizării la peste 60 de străzi din muncipiu.

Apropierea sezonului rece care obligă la conservarea lucrărilor mari şi diminuarea pe măsură a ritmului de finanţare dinspre Ministerul Mediului îi determină pe unii constructori să încetinească ritmul lucrărilor pentru a le relua în forţă la primăvară.

„Am vorbit cu colegul meu de la Investiţii, şi pot să spun că toţi constructorii îşi continuă activitatea. Oficial, niciunul nu a anunţat sistarea lucrărilor, chiar dacă s-a pus şi problema unei pauze la finanţarea dinspre Ministerul Mediului până la următoarea rectificare de buget.

Oricum, constructorii se pregătesc în această perioadă de conservarea lucrărilor de anvergură, pentru că noi nu le plătim suplimentar lucrările cauzate de condiţiile meteo. Dintre străzile cu lucrări lungi aş aminti Făgăraşului, Densuşianu, Bihorului, Ogorului şi Sofiei. Faţă de anul trecut, investiţiile din acest an au crescut de patru-cinci ori şi apreciem că au fost dirijate mai inteligent”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Companiei de Apă Oradea, Vladimir Tudusciuc.

Iar directorul CAO, Florin Moraru, confirmă: „Anul trecut s-au făcut investiţii la nivelul CAO de patru milioane de euro, iar anul acesta de 20 de milioane de euro. La nivelul acesta, evident că sunt şi lucrări majore, care trebuie să intre iarna în conservare, dar constructorii ne-au asigurat că vor termina toamna acesta străzile pentru care nu mai este mult de lucru. În caz că apar întârzieri la plată, mă voi consulta cu constructorii pentru a găsi soluţia optimă”.

Primul constructor care a luat în calcul oprirea lucrărilor este Termo Pro Construct, subcontractat de firma Selina, câştigătoarea licitaţiei pentru cei 2,7 km de pe Strada Sofiei la un cost de peste trei milioane de lei. Astfel, după ce a introdus reţele pe circa 900 de metri, Termo Pro Construct a optat pentru readucerea drumului la starea iniţială, urmând a relua lucrul cel mai probabil la primăvară.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !