Antifraudă caută facturile false

De Dan Birta
Reactualizat la:
1Comentariu
Inspectorii de la Antifraudă verifică facturile
Inspectorii de la Antifraudă verifică facturile
Atenţie la facturile false! Direcţia Generală Antifraudă Fiscală (DGAF) a declanşat, luna trecută, operațiunea „Apollo”, care vizează combaterea fenomenului de utilizare a facturilor false.

„Înregistrarea în evidențele contabile a facturilor false este o practică frauduloasă care generează consecințe negative atât în plan economic, cât și social”, se spune în comunicatul DGAF.

Printre cele mai frecvente forme de manifestare ale acestui flagel, inspectorii antifraudă au identificat: achiziții fictive în scopul diminuării bazei impozabile, a căror consecință este prejudicierea bugetului general consolidat; facturi utilizate pentru justificarea unor bunuri achiziționate fără documente legale; facturi utilizate pentru justificarea decontării unor cheltuieli de către asociați/angajați; achiziții fictive în scopul obţinerii de lichidităţi utilizate de către asociaţi/administratori la plata muncii subdeclarate/nedeclarate, în acte de corupţie etc. Operațiunea „Apollo” va viza atât firmele care emit facturi false, cât și pe cele care utilizează aceste facturi.

În perioada de documentare, utilizând informațiile fiscale disponibile în bazele de date proprii și aplicațiile informatice de analiză, DGAF a identificat și a construit harta relațională a tuturor firmelor implicate în acest fenomen (emitenți și beneficiari care au înregistrat în evidențe aceste documente).

În cadrul operațiunii „Apollo”, ambele categorii vor fi supuse unor verificări amănunțite de către inspectorii antifraudă, vor fi stabilite consecințele fiscale ale acestor practici și vor fi dispuse măsurile legale ce se impun, inclusiv sesizarea organelor de urmărire penală.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor