Antigripalul gratuit, depozitat de DSP

Antigripalul gratuit, depozitat de DSP
Și DSP Bihor confirmă că a suspendat eliberarea de vaccine antigripale, conform măsurii luate de Ministerul Sănătății.

De vineri şi în Bihor s-a sistat administrarea de vaccin antigripal prin programul naţional ce s-a derulat cu ajutorul Direcţiei de Sănătate Publică şi medicii vaccinatori.

Şeful DSP Bihor, dr. Marius Pîrcioagă a transmis că „D.S.P. Bihor nu mai eliberează din depozitul propriu vaccinul antigripal şi a informat cabinetele medicale vaccinatoare privind această decizie”. Vaccinurile au fost ridicate de la cabinetele medicale vaccinatoare şi au fost depozitate”în condiţii adecvate şi sub strictă supraveghere”.

Dr. Pîrcioagă a informat că “reluarea campaniei de vaccinare antigripală sezonieră va fi comunicată de autorităţile naţionale de sănătate publică printr-o adresă oficială”.

Riscuri mici

Sistarea administrării vaccinului antigripal nu este o tragedie (aşa cum s-a prezentat la unele televiziuni centrale zilele trecute) pentru că perioada optimă de vaccinare pentru efect maxim în sezonul rece, este 15 octombrie – 15 noiembrie, chiar până în luna decembrie. În unele cazuri, când există pericol de gripă, vaccinul se poate administra în ianuarie, ca să aibă efect pe perioada primăverii.

De reţinut şi că acest tip de vaccin, cumpărat de Ministerul Sănătăţii, se administrează an de an doar unor categorii sociale cu risc de a contracta gripă (cadre medicale, vârstnici, persoane din cămine sau orfelinate etc). Celelalte categorii de persoane se pot imuniza, de preferat toamna, cu produse naturiste sau medicale ori cu vaccin, contracost, din farmacii.

Până acum, nu au apărut informaţii că acest tip de vaccin ar fi produs alterarea stării de sănătate la persoane vaccinate.

O.Ş.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !