Antituberculoză la Salonta

ORADEA – Şi bihorenii vor marca Ziua Mondială de Luptă Împotriva Tuberculozei, printr-o conferinţă cu tema „Tuberculoza, o problemă mereu în actualitate”, care va avea loc vineri, de la ora 09:30, la Casa de Cultură din Salonta.

Organizată de Autoritatea de Sănătate Publică Bihor, conferinţa se adresează medicilor specialişti şi asistenţilor medicali din reţeaua judeţeană de pneumoftiziologie, cât şi cadrelor medicale din cabinetele medicale individuale din zona Salonta, specialiştilor din reţeaua de prevenţie, asistenţilor medicali comunitari şi mediatorilor sanitari de etnie rromă din această regiune a judeţului. În cadrul conferinţei vor fi expuse lucrări ştiinţifice a căror subiect central îl va constitui modul de prevenţie şi tratare al tuberculozei.

Aceste lucrări vor fi prezentate de medicii specialişti din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Oradea, de cei din cadrul dispensarelor TB, a secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului Clinic Judeţean Oradea sau ai ASP Bihor.

Alături de aceştia se vor afla şi reprezentanţii Penitenciarului cu Regim de Maximă Siguranţă Oradea, ai Biroului Integrare Rromi din Prefectura Bihor.

Reuniunea de vineri face parte din Campania de informare-educare-comunicare pentru prevenirea şi combaterea îmbolnăvirilor de tuberculoză ce este desfăşurată de Biroul Promovarea Sănătăţii din cadrul ASP Bihor în perioada martie-mai.

Viorica Borz0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !