Antonia Nica dirijează Corul Fiat Lux spre succes, in finala Românii au talent!

Reactualizat la:
4Comentarii
Antonia Nica dirijează Corul Fiat Lux spre succes, in finala Românii au talent!
Bihorul joacă totul pe o singură carte în finala „Românii au talent” iar asul din această competiţie se numeşte Fiat Lux.

Vineri 10 mai, de la ora 20:30, 15 finaliști se vor întrece pentru marele premiu, 120.000 de euro,  în finala concursului “Romanii au talent”. Fiecare vot dat de bihoreni pentru reprezentantii judetului, Fiat Lux, poate însemna nu doar un pas spre câştigarea marelui premiu, ci şi o recunoaştere pentru munca extraordinară a acestor copii. Managerul Fiat Lux, consultantul Dacian Palladi care se află în aceste zile alături de artişti la Bucureşti, mărturisește că membrii corului au repetat în fiecare zi, în ultimele zece zile, câte zece ore pe zi.

„Fiecare membru al corului are o documentaţie de 8-10 pagini de studiu muzical 8, spune managerul. După prestaţia din semifinală, când s-au calificat de pe prima poziţie în finala din 10 mai, singura întrebare în ceea ce priveşte corul bihorean este: „Ce au pregătit de data aceasta? Cu ce vor surprinde juriul şi publicul ?” În semifinală, ei au interpretat într-o manieră proprie mai multe piese, trecând prin registre diferite, de la „Vara nu dorm”, a lui Connect-R, la Imnul României.

„Corul Fiat Lux nu a apărut din neant. Este fondat în 2005 de către profesor – dirijor Antonia Nica. Corul „ Fiat Lux ” din Oradea este expresia fericită a îmbinării tinereţii cu talentul, munca şi nu în ultimul rând cu credinţa că lui Dumnezeu trebuie a-i sluji şi prin cânt. Ei avut până acum numeroase reuşite. Fie şi doar dacă am aminti că la a XX-a ediție a Festivalului Internațional de Muzică de Advent și Crăciun de la Praga ei s-au  întors cu premiul Petr Eben ”, spune Dacian Palladi.

„Suntem convinși că această experință atât de înălțătoare pentru noi, contribuie la formarea noastră interioră a fiecăruia, dar mai ales la întărirea principiului pe care îl urmăm, că tot ceea ce se realizează în echipă după un bun plan, duce la reușită! Îi mulțumim prietenului nostru Dacian Palladi pentru sugestiile date și binențeles urmate, înainte de plecare, ce au contribuit din plin la succesul nostru ”, notaseră atunci membrii corului pe pagina oficială. Această formulă câştigătoare Fiat Lux – Dacian Palladi va încerca să se impună şi în marea finală de vineri. Managerul corului ne-a mărturisit că pentru a ajunge la repertoriul prezentat în finală au studiat fiecare emisiune, dar şi repertoriul fiecărui câştigător pentru a putea ajunge la mesajul pe care s-a considerat că trebuie să-l transmită Fiat Lux: românismul. Şi totuşi cu ce va surprinde, din nou, Fiat Lux?

Fenomenul Fiat Lux

„Fiat Lux este o îmbinare de tinereţe şi talent. Este condus de un dirijor care este şi un foarte bun lider: Antonia Nica Este constituit dintr-un nucleu de “veterani” de 20 de ani, cu opt ani de studiu în cor la care pe lângă elementul experienţă am adăugat strategie, imagine , marketing, construcţie artistică, coregrafie. Fiat Lux (re)tonifică ideea de cor în cultura română, fără a ne «prosti»: vrem să demonstrăm că prin muncă şi pasiune putem crea un produs serios. Cred că aducem o parte de inovaţie şi ne propunem să încântăm auzul şi vederea fără a deveni decadenţi ”, spune Dacian Palladi. „Nu mi-am propus să fac o carieră din managementul artiştilor, dar văzând câtă nevoie este pe piaţă nu exclud. Participarea la o competiţie ca Românii au talent este o experienţă de natură a te ajuta să descoperi şi să te descoperi, lucrând cu profesionişti adevăraţi care nu ştiu să facă lucrurile decât foarte serios”, a adăugat managerul artistic al Fiat Lux. “Încercăm să răspândim lumină în jurul nostru, încercăm să fim strălucitori. Cred că suntem speciali pentru că nu doar cântăm. Dansăm când cântăm. E ca şi cum am simţi nişte furnicături în talpă şi în stomac. Cu timpul, acest cor a devenit un mod de viaţă. Emoţiile noastre sunt foarte mari. Nu am mai cântat niciodată într-un concert de o asemenea anvergură în ţara noastră”, a spus Antonia Nica, dirijoarea corului, înainte de a intra în finale. „Veţi mai auzi de ei!”, spune Dacian Palladi.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor