Antrenamente la altitudine

Antrenamente la altitudine
© Foto: Teodor Biriș
Juniorii de la LPS Bihorul îşi „încarcă bateriile” la Arieşeni pentru un retur mai bun.

Localitatea Arieşeni este „cartierul general” al juniorilor de la LPS Bihorul în fiecare iarnă. La Vila Giulia, în această săptămână se pregătesc 37 de juniori proveniţi de la grupele A1 şi A, coordonaţi de antrenorii Lucian Stance, Aurelian Pavel şi Vlad Gheţe. La 1000 de metri altitudine, fotbaliştii s-au luptat cu alergările în zăpadă, alternate cu şedinţe tehnico-tactice pe terenul sintetic şi refacere cu saună şi bazin. „Având în vedere că beneficiem şi de un teren sintetic la Vila Giulia, programul de pregătire a fost structurat la două şedinţe de pregătire. Implicarea copiilor a fost totală, toţi s-au pregătit cu seriozitate. Simt că pe umerii lor apasă o mare responsabilitate, pentru că de rezultatele obţinute depind generaţiile următoare, care vor juca sau nu în Liga Elitelor”, spune antrenorul Lucian Stance.

Cinci jucători noi

Participanţi în Liga Elitelor, competiţie care a concentrat valorile la nivel juvenil în România, juniorii A sunt pe locul 11, iar juniorii B pe locul 6.

„Din păcate, turul nu a fost unul reuşit. Nutrim speranţa ca în retur să remontăm ce am pierdut în prima parte a campionatului. Nu va fi uşor, deoarece avem meciuri grele. Este un campionat echilibrat valoric, dar marea noastră problemă a fost că nu am reuşit să concretizăm ocaziile avute. Dacă am fi reuşit măcar 25% din ele am fi fost pe un loc liniştitor la juniorii A. Ne-am întărit în această perioadă, iar cei cinci jucători aduşi mă aştept să fie titulari şi astfel să fim mai puternici. Indiferent ce se va întâmpla jucătorii au numai de câştigat evoluând împotriva unor echipe bune, pentru că Liga Elitelor ese mult mai puternică decât campionatul clasic”, susţine Stance.

În această perioadă au fost transferaţi Mario Junc, Vlad Cacoveanu, Raul Mermeze, George Andor (toţi de la FC Bihor) şi Bartok Istvan de la Academia Debreţin.

Până la reluarea sezonului, juniorii A vor susţine jocuri de verificare cu LPS Satu Mare, Academia Gyula, FC Universitatea Oradea şi Viitorul Borş, ultimele două din Liga 4.

„Din punctul de vedere al condiţiilor, nu multe cluburi pot oferi juniorilor ceea ce oferă LPS Bihorul, începând de la cantonamente gratuite, echipamente, bază d epregătire. E ceva normal în străinătate, dar în România e ceva senzaţional”, a conchis Lucian Stance.

Instrituţia condusă de profesorul Dan Matei a asigurat în această iarnă cantonamente pentru circa 220 de sportivi de la diferite secţii.

Foto: Teodor Biriș Foto: Teodor Biriș ©

LOT JUNIORI A1

Portar: Alexandru Micle

Fundaşi: Alin Moza, Mădălin Genţiu, Bogdan Fuciu, Romeo Şipoş, Alexandru Rotar, Alex Pascu, Kalman David

Mijlocaşi: Dominik Silaghi, Vlad Toma, Antonio Kanalaş, Ahmed Humadi, Cristian Petrila, Samir Al Mahmoud, George Onaca, Dănuţ Reştea

Atacant: Răzvan Farcaş

LOT JUNIORI A

Portari: Răzvan Matei, Bogdan Hodoroabă

Fundaşi: Andrei Luca, Petruţ Deac, Andrei Venter, Sebastian Mândrilă, George Andor, Raul Cotea

Mijlocaşi: Bartok Istvan, Raul Mermeze, Vlad Cacoveanu, Carlos Covaciu, Cristian Erdei, David Sîrbu, Toth Mark, Nicolae Pătraşcu

Atacanţi: Mario Junc, Mihai Şandra, Denis Moza, Adrian Şuta.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !