Antrenaţi pentru F1

Antrenaţi pentru F1
ORADEA – Aproape o sută de copii desluşesc în fiecare an şcolar tainele pilotajului sportiv la Palatul Copiilor din Oradea. Pe pista de karting amenajată la Palat se pregătesc atât copiii înscrişi la cercul de la Palatul Copiilor, cât şi cei din cadrul Clubului Sportiv David din Oradea. 

„La Palatul Copiilor lucrăm cu tineri de la şase la 20 de ani. Avem în jur de o sută de copii pe an şcolar, care fac practic iniţiere în karting. Dintre aceştia se aleg câţiva, care au aptitudini şi dragoste pentru acest sport, cu care se continuă pregătirea separat, chiar şi în vacanţe”, explică Dănuţ Ciuhandru, profesor de kartingla Palatul Copiilor.

Kartingul înseamnă pilotaj sportiv. Noi nu îi învăţăm cum să cedeze trecerea, sau să oprească la Stop, ci cum trebuie să meargă în regim de viteză. Pentru a fi buni piloţi de karting trebuie să aibă o foarte bună coordonare a mişcărilor, o foarte bună atenţie distributivă şi neapărat să le placă motoarele. 99% din piloţii de Formula 1 au plecat din karting, este o etapă pregătitoare pentru marile competiţii”, spune Florin Mada, instructor de karting la Clubul Sportiv David Oradea.

Micii piloţi pregătiţi la Oradea participă în fiecare an la concursurile organizate de cercurile de karting, din Palatele Copiilor din ţară, de unde se întorc cu rezultate foarte bune.

 

Fruntaşi la concursuri

„Anual participăm la şase – şapte concursuri şi de fiecare dată, la toate categoriile, ne batem pentru locuri fruntaşe”, îşi laudă elevii instructorul Mada. Deşi nu e un sport ieftin, pasiunea şi visul că într-o zi vor fi piloţi de Formula 1 îi aduce în fiecare zi pe copii la antrenamente.

„Mă antrenez la Palatul Copiilor zilnic. E al treilea an în care fac karting şi primul an în care particip la concursuri. Dacă la început terminam pe locul opt, acum am ajuns şi pe locurile doi, trei, la categoria mea”, spune orădeanulAdrian Filimon.

„Pentru mine kartingul e un mod de viaţă, îmi place foarte mult şi îl practic de şapte ani. Nu aş renunţa la el pentru nimic în lume. După ce depăşesc vârsta-limită pentru competiţii aş vrea să trec în Campionatul de Viteză pe Traseu Montan”, spune şi orădeanul Alexandru Mada.

„Ador kartingul. Îmi place să pilotez cu viteză. Când o să fiu mai mare mi-aş dori să ajung pilot de Formula 1 sau măcar de raliu”, spune şi Paul Ardelean.

Cristian Horgos0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !