Antrenorul le cere dăruire

Antrenorul le cere dăruire
Alin Artimon spera ca atitudinea jucatorilor sa fie alta decât în meciul cu Jiul Petrosani. „Sa joace cu sufletul, si abia apoi cu mintea”. Aceasta este dorinta antrenorului Alin Artimon adresata jucatorilor pentru meciul de sâmbata, cu IS Câmpia Turzii.

Atmosfera în cadrul lotului nu este cea mai fericita dupa esecul cu Jiul Petrosani, dar se spera ca pâna la ora jocului fotbalistii sa fie recuperati fizic si psihic. Artimon s-a declarat nemultumit de greselile hilare comise în defensiva, pe care le considera personale, si nu de sistem.

„De la mijloc încolo jocul nostru curge greoi, cu toate ca avem trei jucatori în atac. Sper ca jucatorii care vor alcatui linia de mijloc în partida de sâmbata sa le ofere mai multe solutii viabile atacantilor”, a mai adaugat Artimon. Antrenorul a fost deranjat si de atitudinea jucatorilor din prima repriza, pe care a regasit-o si în jocul cu UTA.

Revine Sebi Sfârlea

Tehnicianul nu crede ca i-a dezavantajat pe jucatorii oradeni care au obtinut calificarea la Arad si carora le promisese ca vor evolua în continuare în Cupa României.

„În lot s-au aflat opt jucatori care au câstigat la Arad. Exista riscul sa fi folosit o alta formula si diferenta sa fi fost mai mare. Si asa aceasta eliminare este considerata o tragedie, dar atunci? Pe undeva a fost binevenit acest joc, pentru ca a scos la iveala anumite carente fara sa pierdem puncte. Pe de alta parte, orice esec îti ia din tonusul psihic”, spune antrenorul.

Pentru partida de sâmbata se spera în recuperarea totala a lui Sfârlea, care deja se antreneaza normal, dar mai are nevoie de confirmarea medicului. Mijlocasul a suferit o fractura la antebrat în meciul cu Gloria II, a fost operat, iar mâna i-a fost imobilizata într-o fasa gipsata.

Lazar, dorit de Jiul

Dupa ce a ajuns la Jiul, antrenorul Ionut Chirila i-a cerut patronului Alin Simota sa faca tot posibilul pentru a-l transfera pe fundasul Florin Lazar de la FC Bihor. „Îl cunosc foarte bine pe jucator, pentru ca l-am promovat la lotul national de juniori”, a dezvaluit Chirila.

Antrenorul este impresionat de calitatile lui Lazar: „Este unul dintre cei mai rapizi fundasi centrali din România. Accelereaza foarte bine, creeaza superioritate pe momentul de atac si are calitatea de a evolua si în banda dreapta”.

Cum Lazar îsi încheie în vara anului viitor contractul cu FCB si din iarna poate semna cu orice echipa, nu este exclus ca colaborarea dintre cei doi sa fie reluata. Cu conditia ca Ionut Chirila sa fie antrenorul Jiului si atunci.

Artimon spune ca nu se pune problema sa-si piarda capitanul: „Lazar trebuie sa-si propuna mai mult decât o echipa ca Jiul Petrosani, dar i-am dat un raspuns clar lui Ionut Chirila înca din vara”.

Teodor Biris