Anul 2017 aduce noi criterii pentru subvenţii

De Simona Albinaru
Anul 2017 aduce noi criterii pentru subvenţii
Anul 2017 aduce noi reguli pentru sprijinul cuplat din zootehnie. Este cea mai mare subvenție pe care o pot încasa crescătorii de animale din România.

Ordinul 1.000, publicat în Monitorul Oficial din 28 decembrie 2016, aduce schimbări și în ce privește criteriile de eligibilitate pentru această schemă de plată.

Astfel, conform noilor reglementări, articolul 71 litera c) se modifică și va avea următorul cuprins: „c) Bivoliţele de lapte pentru care se solicită SCZ trebuie menţinute în exploatația/exploatațiile cu cod ANSVSA menționate în cerere, pe o perioadă de reţinere de 6 luni de la data-limită de depunere, fără penalizări a cererii unice de plată”.

După articolul 71 se introduce un nou articol, articolul 711, cu următorul cuprins: „Sunt eligibile la plată inclusiv animalele care în perioada celor 6 luni, prevăzută la art. 71 lit. b), au intrat sau au ieşit în/din exploataţiile cu cod ANSVSA deţinute de acelaşi beneficiar sau în exploataţiile asociaţiilor /cooperativelor/ grupurilor de producători în care au fost transferate temporar pentru păşunat.”
Articolul 72 litera f) se modifică și va avea următorul cuprins: „f) Femelele ovine şi/sau berbecii de reproducţie pentru care se solicită SCZ trebuie să fie menţinuţi, pe o perioadă de reţinere de 100 de zile de la data-limită de depunere, fără penalizări a cererilor unice de plată, în exploatația/exploatațiile cu cod ANSVSA menționate în cerere.”

După articolul 72 se introduce un nou articol, articolul 721, cu următorul cuprins: „Sunt eligibile la plată inclusiv animalele care în perioada celor 100 de zile, prevăzută la art. 72 lit. f), au intrat sau au ieşit în/din exploataţiile cu cod ANSVSA deţinute de acelaşi beneficiar sau în exploatațiile asociaţiilor/cooperativelor/grupurilor de producători în care au fost transferate temporar pentru păşunat.”

Articolul 73 litera f) se modifică și va avea următorul cuprins: „f) Femelele caprine şi/sau ţapii de reproducţie pentru care se solicită SCZ trebuie menţionate în cerere.”

Articolul 73(1) se modifică și va avea următorul cuprins: „Sunt eligibile la plată inclusiv animalele care în perioada celor 100 de zile, prevăzută la art. 73 lit. f), au intrat sau au ieşit în/din exploataţiile cu cod ANSVSA deţinute de acelaşi beneficiar sau în exploatațiile asociaţiilor/cooperativelor/grupurilor de producători în care au fost transferate temporar pentru păşunat.”

Articolul 74 alineatul (1), penultima teză a literei h), se modifică și va avea următorul cuprins: „Animalele din categoria vaci din rase de carne şi vaci metise cu rase de carne trebuie menţinute de beneficiar pe o perioadă de reţinere de 6 luni de la data-limită de depunere, fără penalizări a cererii unice de plată, în exploatația/exploatațiile cu cod ANSVSA menţionate în cerere.”

Articolul 74 alineatul (1), ultima teză a literei h), se modifică și va avea următorul cuprins: „Sunt eligibile la plată inclusiv animalele care în perioada celor 8 luni, respectiv celor 6 luni, au intrat sau au ieşit în/din exploataţiile cu cod ANSVSA deţinute de acelaşi beneficiar sau în exploatațiile asociaţiilor/cooperativelor/grupurilor de producători în care au fost transferate temporar pentru păşunat.”

Articolul 74 alineatul (3) se modifică și va avea următorul cuprins:„(3) Pentru categoria taurine din rase de carne şi metişii acestora, sunt eligibile rasele cuprinse în lista cu rasele de taurine de carne prevăzută în anexa nr. 6”.

Eligibile

Rasele eligibile sunt: Aberdeen Angus, Limousine, Charolaise, Galloway, Highland, Aubrac, Wagyu, Romagnola, Bălţata Românească – direcţia de exploatare carne, Hereford, Blonde d’Aquitaine, Salers, Sura de Stepă.

Art. 75 litera c), punctul (iii), se modifică și va avea următorul cuprins: „iii) să fie menţinute, pe o perioadă de reţinere de 6 luni de la data-limită de depunere, fără penalizări, a cererii unice de plată, în exploatația/exploatațiile cu cod ANSVSA menţionate în cerere.”

După articolul 75 se introduce un nou articol, articolul 751, cu următorul cuprins: „Sunt eligibile la plată inclusiv animalele care în perioada celor 6 luni, prevăzută la art. 75 lit. c) punctul (iii), au intrat sau au ieşit în/din exploataţiile cu cod ANSVSA deţinute de acelaşi beneficiar sau în exploatațiile asociaţiilor/cooperativelor/grupurilor de producători în care au fost transferate temporar pentru păşunat”.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !