Anularea permisului de conducere din motive medicale

1Comentariu
Anularea permisului de conducere din motive medicale
© Răzvan Doseanu – avocat coordonator al Societății de avocați ”DOSEANU&ASOCIAȚII”
Medicul de familie , atunci când constată că o persoană din evidența sa, care posedă permis de conducere , prezintă afecțiuni medicale prevăzute în ordinul ministrului Sănătății, va solicita unității de asistență medicală autorizate examenul de specialitate necesar.

În cazul în care unitatea de asistență medicală autorizată a stabilit că persoana este inaptă medical pentru a conduce un autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai, va comunica aceasta imediat poliției rutiere pe a cărei rază teritorială își desfășoară activitatea ( art. 22 din OUG 195/2002 ).

Permisul de conducere al persoanei care este declarată inaptă medical sau psihologic pentru a putea conduce autovehicule ori tramvaie se retrage de către poliția rutieră și poate fi redobândit numai după încetarea motivului pentru care s-a luat această măsură . Avizul de apt sau inapt medical poate fi contestat doar pe baza unei expertize efectuate de instituțiile medico-legale, la solicitarea și pe cheltuiala părților interesate.

Examinarea medicală a persoanelor se realizează în vederea:

a) aprobării prezentării la examen pentru obținerea permisului de conducere;

b) obținerii certificatului de atestare profesională pentru conducătorii de autovehicule , de tractoare agricole sau forestiere ori de tramvaie;

c) verificării periodice , conform reglementărilor în vigoare.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor