Anunţ pentru salontani despre educaţia religioasă

3Comentarii
Anunţ pentru salontani despre educaţia religioasă
Uniunea Democrată Maghiară din România filiala Salonta face următorul anunţ către fiecare familie din Salonta, în legătură cu decizia Curţii Constituţionale referitoare la educaţia religioasă a copiilor în instituţiile de învăţământ, potrivit căreia părinţii care doresc copiilor lor educaţie religioasă, o pot solicita pe bază de cerere depusă la instituţia şcolară unde frecventează copilul.


Conducerea Uniunii Democrată Maghiară din România consideră că libera exercitare a religiei este una dintre cele mai importante valori. Strămoşii noştri, încă din anul 1568 au militat pentru libertatea religiei cu ocazia întrunirii parlamentare de la Turda, unde s-a declarat libertatea religioasă. Această idee a fost una dintre aspiraţiile noastre şi în perioada comunismului. Acum, după 25 de ani de la revoluţie, într-o lume globalizată, este nevoie, din ce în ce mai accentuat, de practicarea creştinismului. Interesul fiecărei familii este ca viitorul, în care va trăi copilul lor, să fie unul sănătos şi constructiv. Astfel, recomandăm părinţilor şi elevilor, ca să-şi manifeste opţiunea şi să solicite educaţia religioasă, pentru dezvoltarea comunităţilor, pentru prosperitatea căminelor şi pentru întărirea temeliilor iubirii reciproce.

Taguri: , ,


3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor