Anunţă „deranjul” din Centrul Civic

13Comentarii
Anunţă „deranjul” din Centrul Civic
Municipalitatea va investi 12 milioane RON în schimbarea liniilor de tramvai şi reamenajarea intersecţiei.

„Începând cu 24 iulie se va suspenda circulaţia tramvaielor pe tronsonul Centrul Civic, staţia CFR Oradea, cimitirul Olosig. Nu va fi o perioadă uşoară nici pentru noi, nici pentru orădeni”, a anunţat joi directorul OTL, Csuzi Istvan, de la faţa locului. Directorul vrea ca până pe 15 septembrie, când începe şcoala, să fie finalizate toate lucrările la căile de rulare şi la macaze din oraş. Drumuri Bihor va executa lucrările împreună cu Rivara Cons, firmă specializată în lucrări la calea de rulare. Drumuri Bihor se va ocupa de infrastructură. Investiţia se ridică la 7,7 milioane lei noi.

Restul ei este acela de a înlocui căi de rulare a tramvaielor vechi deja de douăzeci de ani şi eliminarea curbelor de 90 de grade din Centrul Civic, care periclitează siguranţa circulaţiei şi nu sunt adecvate noilor tramvaie Siemens, achiziţionate de fosta administraţie locală pe o căruţă de bani. Noua şină de tramvai va traversa în diagonală zona, între Parcul 1 Decembrie şi Podul Dacia, lucrările urmând să se întindă pe 1,3 kilometri. Însă în zonă va mai lucra un constructor – Drumuri Orăşeneşti SA – care, în asociere cu Rono Aqua SRL şi Proexco SRL, au câştigat licitaţia de proiectare şi execuţie a mega-giraţiei „turbo” – ca să-l cităm pe viceprimarul Carp, din Centrul Civic. Aceasta va fi străbătută de către noile şine de tramvai şi va costa alte 4,3 milioane lei noi (TVA inclus).

Aşadar, în reabilitările/amenajările din Centrul Civic vor fi învestiţi în total 12 milioane de lei noi. 

Apare TRV 3

Csuzi a mai arătat că pe acest tronson se va înfiinţa linia de autobuz TRV 3. De ce TRV 3? De la „tramvai 3”. Acest autobuz va porni din Centrul Civic şi va staţiona pe Magheru (vizavi de Magazinul Crişul), la Gara Mare, pe strada Berzei, la capătul străzii Olimpiadei şi retur. Conform OTL, la ore de vârf se va circula la un interval de şapte minute. În restul zilei şi în zilele nelucrătoare va apărea un autobuz la 15 minute. 

Csuzi a informat că pe toată perioada lucrărilor, biletele de călătorie folosite pe tramvai vor fi valabile şi pe autobuzele de pe aceeaşi linie. Şi invers. Însă nu mai mult de 60 de minute, interval socotit suficient pentru efectuarea călătoriei. 

Alte şantiere

Lucrările la căile de rulare şi la macaze nu vor fi limitate la zona Centrului Civic. Se mai au în vedere automatizarea macazelor din zona Bisericii Emanuel şi de la Olosig. Totul se va face pe etape. În prima etapă va fi închisă circulaţia pe tronsonul Centrul Civic – Magheru – Parcul Liniştii, până pe 20 august. Apoi, până pe 5 septembrie, nu se va circula cu tramvaiul pe traseul Centru Civic – Primăriei – Biserica Emanuel – Parcul Liniştii. În 5-10 septembrie se va lucra pe strada Corneliu Coposu, după care, din 10 până pe 15 nu vor circula tramvaiele dintre Nufărul şi Centrul Civic. 

CĂLIN CORPAŞ

O nouă super-intersecţie în Oradea

Se opun super-intersecţiei din Centrul Civic

Intersecţia din Centru Civic în cifre13Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor