Anunta licitatia pentru cazanul CET

3Comentarii
Anunta licitatia pentru cazanul CET
Autoritatea de Management POS a aprobat organizarea licitaţiei, luna viitoare, pentru noul cazan destinat CET.

Mediatizatul proiect de retehnologizare a SC Electrocentrale Oradea e aproape să se concretizeze. Astfel, primarul Ilie Bolojan şi Marcel Boloş, directorul Direcţiei de Dezvoltare din cadrul Primăriei Oradea s-au întâlnit marţi, la Bucureşti, cu reprezentanţii Autorităţii de Management pentru Programul Operaţional Sectorial de Mediu (POS).

„Scopul întâlnirii a fost clarificării ultimelor documente care urmează să fie depuse pentru finanţarea proiectului. Proiectul a trecut cu bine toate etapele de evaluare, urmând ca anul acesta să fie semnat contractul de finanţare. Tot marţi s-a primit acordul pentru demararea în luna februarie a procedurii de licitaţie în vederea achiziţionării noii centrale de alimentare cu energie termică şi modernizării reţelelor de transport (magistralele M1 şi M2)”, informează municipalitatea.

69 de milioane de euro

Valoarea totală a proiectului este de 69,1 milioane euro, din care 50% fonduri nerambursabile din partea UE, 45% din bugetul naţional şi 5% din bugetul Consiliului Local Oradea.
Reamintim că proiectul privind Reabilitarea sistemului de termoficare urbană la nivelul municipiului Oradea pentru perioada 2009 – 2028 a fost depus de Primăria la Autoritatea de Management pentru POS în noiembrie 2008.

Obiectivul general al proiectului este reducerea impactului negativ al emisiilor poluante şi minimalizarea efectelor schimbărilor climatice cauzate de sistemul centralizat de alimentare cu energie termică în scopul îmbunătăţirii stării de sănătate a populaţiei în Oradea.
În subsidiar, se mai doreşte asigurarea unui sistem de încălzire urbană durabil, cu tarife suportabile pentru orădeni, prin reducerea pierderilor de energie termică pe magistralele vechi de transport, respectiv de energie electrică în procesul de producţie.

Durata de implementare a proiectului va fi de 42 de luni de la semnarea contractului de finanţare.

C.H.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor