Anunţaţi cu zece zile înainte

Anunţaţi cu zece zile înainte
ORADEA – Consumatorii vor fi anunţaţi cu zece zile înainte de sistarea furnizării apei, curentului electric, semnalului telefonic sau oricăror alte servicii.

Conform noilor cerinţe ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), furnizorii trebuie să modifice contractele încheiate cu persoanele fizice. Consumatorii vor fi astfel notificaţi în scris cu minimum zece zile înainte de întreruperea serviciului.

Marian Zlotea, preşedintele ANPC, a semnat săptămâna trecută norma privind unele măsuri de informare a consumatorilor persoane fizice de către operatorii economici prestatori de servicii, în cadrul contractelor preformulate folosite de aceştia. Furnizorii de servicii vor trebui să îşi modifice contractele în termen de 30 de zile de la publicarea normei în Monitorul Oficial.

 

În stand by

Gheorghe Bogdan, purtătorul de cuvânt al Societăţii de Distribuţie şi Furnizare a Energiei Electrice Sucursala Oradea ne-a precizat că aşteaptă publicarea normei în Monitorul Oficial pentru a vedea concret la ce se referă. „Nu ştiu dacă intrăm sau nu sub incidenţa acestei norme.

La noi nu este acelaşi lucru ca la societărţile de furnizare ale apei, energiei termice sau telefoniei. Ei îşi fac singuri lucrările de reparaţii. Noi prin intermediul unor firme”, spune Ghoerghe Bogdan. În prezent, conform contractului, consumatorii sunt anunţaţi cu 24 de ore înainte de sistarea furnizării energiei electrice.

Ioan Cirsaş, directorul executiv al Companiei de Apă Oradea, aşteaptă şi el publicarea normei în Monitorul Oficial. „În prezent, obligaţia noastră este să anunţăm clienţii cu 48 de ore înainte de sistarea apei. Dacă este o treabă accidentală este cu totul altceva. În ceea ce priveşte anunţarea cu zece zile înainte ne cam deranjează. Constructorii vin la noi cu două trei zile înainte de a face racordările, dar dacă este lege ne vom conforma”, a declarat Ioan Ciursaş.

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !