Anunţul handicapului

Deva – Centrul Resursă pentru persoanele care au dobândit handicap ulterior naşterii s-a deschis la Deva, la sediul Asociaţiei Handicapaţilor Neuromotor Hunedoara. „Anunţul handicapului” se numeşte un nou proiect al asociaţiei care continuă un altul iniţiat în urmă cu trei ani şi care se adresa părinţilor care au copii nou-născuţi cu handicap.

„Acum este vorba de părinţii persoanelor adulte care au dobândit handicap ulterior naşterii, precum şi de persoanele cu handicap adulte care pot deveni părinţi şi doresc să devină părinţi resursă. „Părinte resursă” înseamnă acel părinte care poate oferi sfaturi şi exemplu din propria-i experienţă altor părinţi care recent au dat de necaz”, declară Octavian Bogdan, preşedintele AHN Hunedoara.

În judeţul Hunedoara sunt înscrişi în asociaţie cca 3.000 de persoane. Proiectul iniţiat în urmă cu trei ani a demonstrat că nici unul dintre membrii asociaţiei nu a renunţat la copilul cu handicap într-un centru de plasament şi se speră rezultate pe măsură din continuarea acestuia cu „Anunţul handicapului”.

Ina Jurcone0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase