Anveloparea face diferenta

De Cristina Ghilea
Reactualizat la:
Vasile Bologa
Vasile Bologa
Asociaţia de Proprietari Lacul Roşu, administrată de Bologa Vasile, gestionează 456 de apartamente.

Toate blocurile sunt alimentate de la un singur Punct termic – 115, deci parametri serviciului sunt aceeaşi, spune administratorul Vasile Bologa. Acesta spune că „faţă de luna trecută, consumul şi sumele, deci, au crescut cu 45-50%”.

„O situaţie extremă avem la blocul PB 80, în care sunt apartamente cu trei camere: consumul total a fost de 34,42 gigacalorii (Gcal). Asta înseamnă 1,77 gcal pe apartament, deci o factură în jur de 416 lei. Tot aşa, în zona facturilor foarte mari la încălzire la apartamente cu cinci camere am avut facturi şi de 518 lei. Acestea sunt valorile cele mai mari din asociaţia noastră”, spune administratorul.

La polul celălalt, cele mai mici consumuri s-au înregistrat în asociaţia sa la blocul PB 67, izolat termic cu polistiren de 10 cm şi cu repartitoare de căldură în fiecare apartament. „La două camere, suprafaţa locuinţei de 48 mp, consumul este de 0,45 gcal, ceea ce înseamnă 105 lei pe apartament. La blocul lipit de acesta, cu apartamente de aceeaşi suprafaţă dar neizolat termic şi necontorizat individual, factura pe apartament este undeva la 253 lei”, explică Vasile Bologa.

Perioadă mai lungă

În luna decembrie, PB-ul izolat termic a consumat per total 5,18 gcal, faţă de 8,6 Gcal în ianuarie. PT 80 a consumat, în total, în decembrie 21,99 Gcal, iar în ianuarie i s-au facturat 34,42 Gcal. „Toată lumea strigă cât poate de tare de ce e aşa de mult de plată”, expune administratorul reacţia proprietarilor la facturile lunii ianuarie, tocmai afişate. „Perioada de facturare lungă, de 36 – 37 de zile, este cauza. În decembrie n-a fost nici mai cald, nici mai frig”, crede administratorul.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !