Apă la Ghelari

Ioan Bulbucan, primarul comunei Ghelari.
Ioan Bulbucan, primarul comunei Ghelari.
Ghelari – Locuitorii din comuna Ghelari vor avea apă curentă fără întrerupere din această lună, în urma finalizării lucrărilor de aducţiune din sursa de captare Bunila-Peştişele, a anunţat primarul localităţii, Ioan Bulbucan.

Investiţia se află pe ultima sută de metri pentru că a reţeaua de conducte a fost montată pe o lungime de 12 kilometri, a fost încheiat sistemul de distribuţie locală, iar instalaţia de potabilizare a apei este în probe tehnologice. În acest moment se lucrează la alimentarea cu energie electrică a echipamentelor de producţie, după care reţeaua va fi pusă în funcţiune.


„Valoarea totală a investiţiei se ridică la 27 miliarde lei vechi, din fonduri de la bugetul de stat. Pentru reţeaua de distribuţie locală au mai fost alocate fonduri din programul de închidere a minelor”, a afirmat primarul comunei, care a menţionat că de furnizarea apei reci vor beneficia peste o mie de familii.

Locuitorii din Ghelari se confruntă cu probleme în alimentarea cu apă rece de 16 ani, după ce pânza freatică a fost afectată de galeriile de mină care se găsesc în subsolul aşezării.

Mihai Stan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase