Apă minerală cu deficienţe

De Dan Birta
Apă minerală cu deficienţe
Amenzi de 64.500 de lei aplicate de Protecţia Consumatorilor Bihor şi peste 12.000 de litri de apă minerală cu abateri.

Mai bine de un sfert din apa minerală aflată în rafturile magazinelor din Bihor este cu probleme. Acestea au fost constatate de comisarii de la Protecţia Consumatorilor Bihor în urma controalelor efectuiate în perioada 12.06- 23.06.2017. Potrivit lui Giani Bura, comisar şef adjunct la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Bihor, „pe perioada de desfăşurare a acţiunii tematice de control au fost verificaţi 32 de operatori economici, fiind constatate abateri la 24 dintre aceştia. S-au verificat 44.983 de litri de apă minerală, fiind constatate abateri la 12.680 de litri, din care, cantitatea de 11.152 de litri a fost oprită temporar de la comercializare până la remedierea deficienţelor. Au fost încheiate 24 de procese verbale de constatare a contravenţiei prin care s-au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 64.500 de lei”.

Deficienţe

Principalele deficienţe constatate se referă la: nerespectarea prevederilor legale privind etichetarea apelor minerale naturale; nerespectarea condiţiilor de păstrare – expunere impuse de producător (expunerea produselor la soare, etc.); neafişarea preţurilor de vânzare conform legislaţiei în vigoare, atât pe cantitatea netă preambalată cât şi raportate la unitatea de măsură.

CJPC Bihor face mai multe recomandăroi consumatorilor la achiziţia de apă minerală: verificarea modului de prezentare a ambalajului, verificarea prezenţei suspensiilor ce pot provesni de la nerespectarea temperaturilor de expunere, citirea cu atenţie a înscrisurilor de pe etichete, refuzarea produselor expirate şi solicitarea bonului de casă.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !