Apa va face bani

Apa va face bani
HUNEDOARA – Lucrările la microhidrocentrala care urmează să fie construită pe conducta de alimentare cu apă a Hunedoarei ar putea începe în curând. Ieri, a fost eliberată autorizaţia de construcţie a acesteia de către Primăria Teliucu Inferior, iar proiectul va fi finanţat din Fondul de Mediu.

În aprilie 2007 Primăria Hunedoara a încheiat un contract în participaţiune cu o firmă deveană. Aceasta se obliga să construiască atunci două microhidrocentrale pe magistrala de apă potabilă a Hunedoarei. Proiectul a întârziat foarte mult pentru că abia acum a fost eliberată autorizaţia de construcţie, şi doar pentru cea care va fi amplasată pe teritoriul comunei Teliucu Inferior. Pentru aceasta, firma deveană a depus la Administraţia Fondului pentru Mediu o solicitare de finanţare, iar proiectul microhidrocentralei a fost unul dintre cele şase din judeţ care au fost aprobate. „Abia după semnarea actelor cu Ministerul mediului, vom putea contracta achiziţionarea turbinei, dar sperăm ca în maxim 10 luni investiţia să fie finalizată”, spune Ioan Şendroiu, administratorul firmei devene.
Microhidrocentrala va produce 1,8MW/h. Pentru municipalitatea hunedoreană preţul energiei electrice produse aici va fi cu 30% mai mic decât cel de vânzare în sistemul naţional. Mai mult, Hunedoara va câştiga 20%din profitul anual pe care îl va realiza microhidrocentrala.

Dana Ioan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !