Aparegio ia startul in Grigorescu

Aparegio ia startul in Grigorescu
În urma şantierului deschis joi, 11.000 de orădeni vor avea posibilitatea să se racordeze la canalizare şi apă.

Joi s-a dat startul lucrărilor la reţeaua de canalizare în contul programului Aparegio care cuprinde invstiţii în valoare totală de 120 milioane euro. Orădenii proprietari de imobile din Cartierul Grigorescu sunt beneficiari finali ai şantierului demarat dincolo de centura Oradiei.

„De lucrările începute aici, vor beneficia 11.000 de orădeni care vor avea canalizare şi alimentare cu apă”, a spus directorul Companiei de Apă, Ovidiu Gavra.

Lucrările începute pe 8 martie presupun prelungirea reţelei de apă a Oradiei cu 13.929 metri liniari şi a celei de canalizare cu 11.916 metri liniari, în contul a 7.686.029 de lei plus TVA. Termenul de finalizare asumat de executanţi – Instalaţii Montaj Oradea şi Le-Ko din Ungaria, este ianuarie 2014 dar directorul Companiei apreciază că este posibil ca acesta să fie devansat.

Programul Aparegio cuprinde, pe lângă Oradea, comunele Nojorid, Biharia, Sântandrei, Girişu de Criş şi Oşorhei, din Zona Metropolitană a Oradiei precum şi Tinca şi Beiuş.

14 pachete

La următoarele şantiere Aparegio, pentru schimbarea reţelelor de azbest deţinute de Compania de Apă Oradea pe 25 de străzi din Ioşia, zona caselor veteranilor şi în Nojorid, se vor afla executanţii în a doua jumătate a acestei luni, când ar trebui terminate licitaţiile, a spus primarul Ilie Bolojan.

Aparegio cuprinde 14 pachete de lucrări, din care cinci în Oradea. Directorul Companiei de Apă a precizat că valoarea pentru care s-a contractat lucrarea din Grigorescu este cu 32% mai mică decât cea estimată. „Licitaţiile viitoare le vom adjudeca şi în funcţie de calitatea materialelor şi a prestaţiilor aşa că e posibil să apară surpriza să iasă câştigători constructorii care oferă cele mai mici preţuri”, a ţinut să precizeze Gavra.

Biharia, tot înainte!

Situaţia comunei Biharia, unde s-au adunat semnături de la populaţie pentru ieşirea din Aparegio, nu poate opri tăvălugul proiectului. Primarul Ilie Bolojan spune că Aparegio va continua cu procedura de licitaţie, apoi cu cea de contractare şi, după alegeri, când se edilul se aşteaptă la calmarea agitaţiei, se va trece la lucrările de execuţie. „Suntem în perioadă electorală şi candidaţii trebuie să se remarce cu ceva, aşa că merg din casă-n casă după semnături”, consideră primarul de Oradea.

C.Gh.

 

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !