Apartamente în DAR pentru tineri

De Crina Dobocan
Primii locatari au primit cheia apartamentului FOTO: CRINA DOBOCAN
Primii locatari au primit cheia apartamentului FOTO: CRINA DOBOCAN
Blocul urmează să fie dat în folosinţă tinerilor proveniţi din sistemul de protecţie a copilului, care doresc să-şi întemeieze o familie.


Un imobil cu 10 apartamente cu două camere, destinate tinerilor crescuţi în sistemul de protecţie a copilului, care au un loc de muncă şi doresc să-şi întemeieze o familie, dar nu au nici un sprijin, a fost inaugurat joi. Blocul, situat pe strada Cantacuzino nr. 56, în Cartierul Rogerius din Oradea, a fost construit de Asociaţia Caritas Eparhial Oradea, cu sprijinul unei organizaţii din Brescia Italia – Associazione Chiese del’Est Onlus, prin preşedintele acesteia Don Antonio Rossi. Construcţia blocului de locuinţe sociale „Casa DAR” a debutat în urmă cu un an.

„Apartamentele sunt destinate tinerilor care au părăsit instituţiile de ocrotire ale statului, celor cărora familiile nu le pot fi un sprijin, celor care doresc să lucreze şi să-şi întemeieze o familie. Fiecare familie va putea locui în acest bloc pentru o perioadă de maximum cinci ani. Tinerii vor fi îndrumaţi pentru a-şi găsi un loc de muncă corespunzător, pentru a învăţa să-şi gestioneze banii, resursele, viaţa – în general. În toată această perioadă nu vor fi singuri. Atunci când vor avea nevoie de sprijin, de îndrumare, specialiştii asociaţiei le vor fi aproape”, a declarat cu prilejul inaugurării preotul Olimpiu Todorean, preşedintele Asociaţiei Caritas Eparhial Oradea.

Picătură în ocean

La inaugurare au luat parte prefectul Bihorului, Claudiu Pop, deputatul Florica Cherecheş, directorul Administraţiei Social Comunitare Oradea, Arina Moş, dar şi credincioşi şi angajaţi ai organizaţiei Caritas Eparhial. Slujba de sfinţire a noii clădiri a fost oficiată de PSS Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea.

„Ceea ce facem noi este o picătură într-un ocean. Dacă această picătură nu ar fi, i-ar lipsi oceanului. Este o operă pentru comunitatea noastră din Oradea, nu pentru greco-catolici”, a spus în discursul său, PSS Virgil Bercea, după care i-a înmânat crucea pectorală inginerului Victor Tămaş, dirigintele de şantier al imobilului construit, pentru implicarea voluntară în activităţile organizaţiei şi ale bisericii. În acelaşi timp, primii locatari ai imobilului – Traian şi Ioana Ostahie, doi tineri angajaţi ai Caritas Eparhial Oradea care vor şi administra imobilul, au primit cheia apartamentului în care vor locui. Panglica inaugurală a fost tăiată de oficialităţile prezente.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !