Ape Crisuri: Spume cu cauze naturale…

Ape Crisuri: Spume cu cauze naturale…
Administraţia Bazinală Ape (ABA) Crişuri a emis un comunicat prin care informează că fenomenul spumelor ce au apărut joi, pe Crişul Repede, în aval de Podul Dacia „s-a datorat cauzelor naturale, respectiv ploilor abundente în zonă (până la 39 l/mp)”.

Conform ABA Crisuri, ploile au „condus la creşterea debitelor atât pe cursul principal – râul CrisulRepede – cât şi pe afluenţi (V. Copăcel şi V. Tăşad) care s-au suprapus şi cu scurgerile de pe versanţi şi cu evacuarea din lacul redresor de la Oşorhei a unui debit de 25 mc/s”.

Ni se transmite că din rezultatele analizelor de laborator realizate la sediul ABA Crişuri „se constată depăşirea concentraţiei la indicatorul materii în suspensie şi a indicelui de permanganat, depăşire datorată precipitaţiilor, fluctuaţiilor mari de debite precum şi a resturilor de natură vegetală, antrenate în cursurile de apa, de ploile abundente”.

C.C.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !