Ape europene

Pentru a preveni deteriorarea calitãtii apei si mentinerea ei la parametrii buni, România se obligã sã implementeze „Directiva Cadru privind Apa”. Implementarea Directivei Cadru presupune, în principal, elaborarea „Planului de Management pe Bazin Hidrografic”, prin colaborare cu tãrile membre UE si cu cele aflate în proces de aderare.

Planul de Management al Bazinului Hidrografic (BH) Crisuri de anul trecut vizeazã în principal douã directii: „identificarea celor mai importante surse de poluare pe raza BH-Crisuri si evaluarea riscului neatingerii obiectivelor de mediu pentru corpurile de apã”, ne-a explicat Anca Mihociu, purtãtor de cuvânt al Directiei Apelor Crisuri. Identificarea surselor de poluare se face în colaborare cu partea maghiarã a Bazinului Koros, în cadrul unui proiect francezo-ungaro-român.

În judetul Bihor au fost identificate surse punctiforme de poluare de la ape menajere, în zona oraselor Stei, Alesd sau Oradea, iar pe parte industrialã la societãtile comerciale: SC Bãita SA Stei, SC Sinteza SA Oradea si SC Suplacu de Barcãu.

„Din 203 cursuri de apã permanente, din cadrul Bazinului HIdrografic Crisuri, 3% sunt la risc. În judetul Bihor corpuri de apã la risc se gãsesc pe Crisul Repede, în zona municipiului Oradea” a mai precizat Anca Mihociu, evaluând riscurile potentiale de poluare.

Ovidiu Morcan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !