Ape mai curate în judeţul Bihor

2Comentarii
Ape mai curate în judeţul Bihor
ORADEA  - Lângă pasarela de la Restaurantul Bridge, pe malul Crişului, s-a dat startul campaniei naţionale „Să păstrăm apele curate!”. Aceasta se desfăşoară în Oradea, Beius şi Alesd între 29 septembrie şi 1 octombrie şi presupune colectarea deşeurilor de pe malurile apelor.  VIDEO Video

Organizatorii au fost Direcţia Apelor Crişuri în colaborare cu Primaria Oradea, Primăria Beius şi Primăria Aleşd, iar participanţii au fost copiii de la şcolile din oraşele vizate, alături de profesorii lor. În Oradea au participat la campanie Şcoala Generală „Avram Iancu”, Liceul „Onisifor Ghibu” şi Colegiul „Traian Vuia”. Înainte de a porni în marea aventură, copiii au primit echipamente care au constat în tricouri, mănuşi din latex şi pungi de diferite culori, pentru a selecta gunoaiele strânse în trei categorii: plastic, hârtie şi metale sau sticlă.

Coşuri de gunoi

Tot în cadrul acestei acţiuni, printr-o colaborare cu compania Holcim, se vor monta coşuri de colectare selectivă a deşeurilor în bazinele hidrografice. Investiţia este de 90.000 euro şi presupune montarea a 900 astfel de coşuri. Este vorba de coşuri metalice, pentru colectare selectivă pe următoarele categorii: material plastic, hârtie şi metale.

„Această activitate a avut rol de informare, de implicare şi de responsabilizare socială şi a pornit de la faptul că nu e suficient să observăm problema deşeurilor aruncate la întâmplare, sau o apă poluată plină de gunoaie, ci trebuie să şi acţionăm, să ne ocupăm de strângerea lor şi de prevenirea apariţiei altora”, ne informează Raluca Negruţ, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Ape Crişuri. Se speră ca aceste coşuri speciale pentru colectare să fie începutul pentru ape şi împrejurimile acestora mai curate.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor