Ape menajere descărcate în pârâul Peța

De Simona Drimbău
3Comentarii
Ape menajere descărcate în pârâul Peța
S-au înregistrat depășiri, în dreptul depoului OTL dar și pe pârâul Adona.

Prin afluentul Adona, cât și prin cele două guri de evacuare, în pârâul Peța se descarcă ape menajere, spun rezultatele analizelor efectuate de ABA Crișuri și DSVSA Bihor.

Reamintin că în dimineața zilei de joi, 11 aprilie 2019, angajații ABA Crișuri au sesizat dispeceratul instituției întrucât pârâul Peța, pe tronsonul depou OTL- pod Universitate, înregistra mortalitate piscicolă.

Peste 50 de kilograme de peşti morţi au fost adunaţi de către personalul Administraţiei Bazinale de Apă (ABA) Crişuri de pe pârâul Peţa.Joi, 11 aprilie, dis de dimineaţă angajaţii ABA Crişuri care lucrează la decolmatarea şi igienizarea pârâului Peţa au sesizat existenţa unei mari cantităţi de peşti...

La fața locului sau mobilizat atât formațiile de lucru care au colectat peștii morți din albia cursului de apă, precum și echipa laboratorului care a prelevat probe de apă din cinci puncte: două de pe pârâul Adona și trei de pe pârâul Peța. De asemenea, ABA Crișuri a predat laboratorului sanitar-veterinar Bihor probe de pește mort pentru investigații.

Rezultatele Laboratorului de Calitate a Apei indică faptul că, din cele cinci puncte de prelevare, două înregistrează depășiri și anume: pârâul Adona are un nivel scăzut de oxigen dizolvat și depășiri pentru azotiți ( N-NO2), iar pe pârâul Peța s-au înregistrat depășiri, în dreptul depoului OTL, lângă gurilor de evacuare, pentru consumul chimic de oxigen, azotiți ( N-NO3), ortofosfați( P-PO4), azot total, fosfor total și detergenți. „Prin urmare, atât prin afluentul Adona, cât și prin cele două guri de evacuare, în pârâul Peța se descarcă ape menajere”, spun repreyentanții ABA Crișuri.

În aceste condiții, ABA Crișuri continuă ancheta în vederea identificării scurgerilor ilegale de pe porțiunea întubată a pârul Adona, precum și modul în care OTL evacuează apele menajere.

Rezultatele laboratorului indică foarte clar că apa pârâului Peţa nu este poluată cu cianuri. În urma autosesizării de poluare a pârâului Peţa, şi după prelevarea de probe de apă şi degajarea peştilor morţi din albie, pe parcursul zilei de joi, 11 aprilie, reprezentanţii ABA Crişuri, alături de c...3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor