Apel către fermieri: Părerea ta contează!

Reactualizat la:
Apel către fermieri: Părerea ta contează!
Eurodeputatul Daniel Buda: Invit fermierii să se implice activ în procesul de consultare şi să contribuie la simplificarea și modernizarea Politicii Agricole Comune!

Partidul Popular European va organiza în perioada 8-9 martie, la Valencia, o reuniune a Biroului Extern, în cadrul căreia se vor dezbate problemele actuale din agricultură, cu accent pe inovare și noi tehnologii în viitoarea Politică Agricolă Comună. La eveniment va participa și Comisarul European pe Agricultură, domnul Phil Hogan.

În vederea pregătirii dezbaterii, fermierii europeni sunt invitați să se implice cu părerile lor.

Îi îndemn cu această ocazie pe toți fermierii români să se implice în acest proces de consultare, parcurgând întrebările de mai jos. Răspunsurile pot fi trimise până în data de 28 februarie, pe adresa de e-mail: europarlamentardanielbuda@gmail.com urmând ca acestea să fie apoi discutate în cadrul ședinței din Valencia cu Comisarul Phil Hogan.
logogroup_ro_full-color

1. Inovația este esențială pentru viitoarea agricultură. Care sunt principalele realizări în domeniul inovării așteptate de agricultori în anii următori?

2. Cum se poate asigura că fermele mari, mijlocii și mici, în special fermele de familie, au acces egal la posibilitățile care apar prin inovare? Cum ar putea Uniunea Europeană să-i ajute să inoveze pentru a-și îmbunătăți competitivitatea?

3. Cum ar trebui UE să stimuleze precizia și agricultura digitală și care ar fi principalele beneficii pentru agricultori în ceea ce privește aceste tehnici? În cazul în care aceste noi tehnologii necesită investiții mari pentru agricultorii individuali, ar sprijini „cooperativele de investiții” deținute de agricultori să fie o modalitate de a face față acestei provocări?

4. În ce mod inovarea poate îmbunătăți viabilitatea ecologică a agriculturii? În ce mod poate ajuta la rezolvarea provocărilor legate de irigare și de lipsa apei?

5. Ce fel de inovații considerați cele mai promițătoare în ceea ce privește controlul dăunătorilor și al buruienilor?

6. Cum ar putea inovarea să amelioreze perspectivele piețelor pentru zonele defavorizate și regiunile ultra-periferice? . Mai multe sectoare ale agriculturii UE se 7confruntă cu un deficit de forță de muncă penuria calificată. În ce mod sunt afectate de forței de muncă? Ce tipuri de întreprinderi agricole sunt afectate și cum poate tehnologia să ajute la umplerea decalajului de muncă?

8. Credeți că PAC încurajează sau descurajează inovarea în agricultură? Cum pot fi utilizate noi tehnologii în cadrul schemelor PAC pentru a reduce povara administrativă a beneficiarilor? Cum poate PAC să consolideze serviciile de consiliere agricolă în ceea ce privește procedurile și tehnicile inovatoare?

9. În ce mod pot fi îmbunătățite măsurile privind ajutorul UE pentru inovare în următoarea reformă a PAC? Ce tipuri de proiecte de inovare ar trebui să beneficieze de prioritate prin sprijinul public din partea UE? Finanțarea PAC ar trebui să vizeze fermierii care adoptă soluții inovative care să conducă la o agricultură mai ecologică?

10. Care este metoda cea mai eficientă de creștere a implicării fermierilor în proiectele de cercetare și inovare? Ce este necesar pentru a face cercetarea mai orientată spre practică și pentru a crește viteza transferului de cunoștințe de la știință la practică?

11. Cât de importantă este cercetarea finanțată din fonduri publice în dezvoltarea de soluții inovatoare pentru agricultură? Nivelul finanțării publice pentru serviciile de cercetare și de extensie în agricultură a crescut sau a scăzut în ultimii ani în statul dvs. membru? Care este opinia dvs. în această privință?

12. Care sunt modalitățile cele mai eficiente de finanțare a inovării și a utilizării noilor tehnologii în agricultură? Cum ar trebui să se implice întreprinderile agricole individuale cu oportunități de finanțare europene pentru investiții durabile și inovatoare (de exemplu, birouri naționale de informare, portaluri digitale etc.)?

13. Cum pot organizațiile fermierilor să stabilească un acces mai bun pentru membrii lor la finanțare din fondul EFSI și care tipuri de proiecte ar trebui dezvoltate prin intermediul acestuia? Ce alte resurse ar trebui să fie puse la dispoziție pentru finanțarea investițiilor inovatoare de către întreprinderile agricole de familie (adică împrumuturi bancare, capital privat, fonduri publice, granturi etc.)?

14. Cum ne putem asigura că agricultorii dobândesc un nivel corect de pregătire profesională pentru a putea gestiona noile tehnologii inovatoare?

15. Având în vedere faptul că tinerii agricultori și noii intrați se confruntă cu provocări deosebite, un fond european de investiții agricole ar putea ajuta tinerii agricultori să-și înființeze afacerile, în special prin finanțarea proiectelor cu un profil de risc mai ridicat decât de obicei luate de bănci? Ce măsuri de sprijin pentru investițiile în agricultura inteligentă ar putea propune Comisia să sporească accesul tinerilor agricultori la progresul tehnologic?

Fermierii români trebuie să se implice activ în procesul de simplificare și modernizare a Politicii Agricole Comune post 2020. Doar prin implicare vocea României poate fi auzită la Bruxelles şi putem conta cu adevărat în Europa!

Advertorial! Hb: 9722740Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !