Apel umanitar pentru victimele cutremurului din Haiti

Apel umanitar pentru victimele cutremurului din Haiti
Asociaţia Caritas Eparhial Oradea vine în sprijinul victimelor cutremurului din Haiti.

Asociaţia Caritas Eparhial Oradea se alătură campaniei de ajutorare a victimelor cutremurului din Haiti şi lansează un apel umanitar de urgenţă. Bihorenii care vor să facă donaţii au la dispoziţie un cont. Astfel, toţi cei care doresc să sprijine această iniţiativă pot face donaţii în lei în contul Asociaţiei Caritas Eparhial Oradea, IBAN: RO27 BTRL 0050 1205 7261 6902, deschis la Banca Transilvania Oradea. Cei care depun bani în cont trebuie să specifice că banii sunt pentru ,,Colecta Haiti”.

,,În semn de solidaritate cu oamenii afectaţi de cutremurul din Haiti şi pentru a contribui la programele de ajutorare şi reabilitare derulate prin reţeaua Caritas Internationalis, Confederaţia Episcopilor Catolici din România a propus Confederaţiei Caritas România organizarea unei colecte în bisericile din România. Astfel, colecta specială se va organiza în data de 31 ianuarie, în toate bisericile greco-catolice din Bihor’’, a anunţat părintele Olimpiu Todorean, preşedintele Asociaţiei Caritas Eparhial Oradea.

Sprijin

,,În ziua de 12 ianuarie, un cutremur devastator a lovit oraşul Port-au-Prince, capitala statului Haiti. Se estimează că aproximativ 75.000 de persoane au murit. Sute de mii de oameni sunt răniţi sau au rămas fără adăpost, alimente şi apă. Spitalele din Haiti, care au fost de asemenea grav afectate, nu mai fac faţă situaţiei şi mii de persoane rănite nu beneficiază nici măcar de servicii medicale de bază. Caritas Haiti – deşi birourile i-au fost distruse complet, iar directorul organizaţiei, arhiepiscopul Joseph Serge Miot, a murit în urma cutremurului – a început imediat să sprijine populaţia. Între timp, au sosit şi primele echipe de specialişti din partea diferitelor organizaţii Caritas din Europa şi America. Ei au adus echipamente medicale şi aparatură pentru pregătirea apei potabile, dar şi corturi speciale care vor fi folosite ca adăposturi temporare. Rugăm toţi credincioşii să se alăture acestei acţiuni, în spiritul solidarităţii creştine propovăduite de Evanghelie’’, a ţinut să completeze episcopul greco-catolic de Oradea, Prea Sfinţia Sa Virgil Bercea

C.D.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !