Apele Jiului au început să se retragă

Reactualizat la:
Apele Jiului au început să se retragă
A fost cea mai friguroasă noapte din această toamnă. La Joseni, în judeţul Harghita, termometrul a arătat -12 grade Celsius, iar la Miercurea Ciuc -10,5 grade Celsius.

 În Oltenia însă, apele au început să se retragă. Chiar dacă vârful de viitură era anunţat pentru această dimineaţă, nivelul râului a fost în scădere încă de noaptea trecută.

În urma inundaţiilor de ieri, 12 persoane au fost evacuate, iar un drum judeţean şi peste o mie de hectare de teren agricol au fost acoperite de ape

La Schitu, apa a intrat în peste zece gospodării. Localnicii se plâng că aşa se întâmplă aproape la fiecare ploaie.

“De câţiva ani aşa ne chinuim. Cum creşte Jiul, cum gata, ne scoate afară din casă pe toţi”, se plânge un localnic.

Mai multe familii au fost evacuate, dar au fost şi câţiva localnici care au refuzat să plece din casă.

Localnicii din Schitu îl acuză pe primar că satul nu are un dig. Revoltat de această situaţie este şi ministrul Mediului. Acesta acuză autorităţile locale că au avut nevoie de un an pentru a scoate din circuitul agricol terenul pe care se vor face digurile.

“Este inadmisibil să stăm un an de zile din cauza unor probleme de scoatere din circuitul agricol a unor terenuri. Asta înseamnă că acele terenuri vor fi folosite pentru acele amenajări hidrotehnice şi să nu mai fie agricultură acolo”, a susţinut Attila Korodi, ministrul Mediului.

“Nu de noi a depins scoaterea din circuitul agricol, noi ne-am pus avizul pe certificatul de urbanism, am fost de acord, a fost vorba probabil de consiliul judeţean”, a precizat Dan Marin, primar Braloştiţa.

Localnicii din Schitu spun că este pentru a cincea oară când apele Jiului intră în satul lor.

Sursa: Realitatea TV0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase