Apelurile de urgenţă de pe 11. 09. 2001

5Comentarii
Apelurile de urgenţă de pe 11. 09. 2001
Groază şi disperare! Apelurile de urgenţă, recepţionate pe 11 septembrie 2001 confirmă momentele cumplite prin care au trecut miile de oameni aflaţi în Turnurile Gemene în fatidica zi de 9 septembrie 2001.

Vocile lor nu se disting foarte bine, dar casetele reamintesc de haosul şi panica instalate în acele momente de groază. Pe lângă rememorarea clipelor de coşmar, casetele scot la iveală şi incoerenţa instrucţiunilor pe care operatorii de la serviciul de urgenţă le dădeau celor care sunau. Cei din Turnurile Gemene au fost sfătuiţi să deschidă geamurile sau să urce pe acoperişul clădirii.

În urma unei acţiuni în justiţie iniţiată de ziarul New York Times şi de mai multe rude ale victimelor, municipalitatea a dat publicităţii ieri benzile pe care sunt înregistrate o parte dintre convorbirile operatorilor de serviciu din timpul sângeroaselor atentate. Acţiunea în instanţă ar putea fi reluată deoarece rudele victimelor doresc să primească şi vocile apelanţilor.

După ascultarea înregistrărilor, avocatul care consiliază familiile victimelor, Norman Siegel, a declarat că astăzi ar fi existat mai mulţi supravieţuitori dacă oamenii ar fi primit informaţii mai bune în acele momente groaznice.

Siegel a precizat că rudele celor peste trei mii de victime speră că autorităţile vor elabora un document pentru eventualele situaţii de urgenţă speciale cum a fost cel de pe 11 septembrie 2001 de la New York.

În 2004, Comisia care a anchetat tragicele evenimentele a concluzionat că o mare parte dintre operatori nu aveau informaţii despre atacuri pentru a-i informa corect pe oamenii prinşi în clădirile atacate.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor