APIA penalizează agricultorii care dau foc la miriști

De Simona Albinaru
Reactualizat la:
2Comentarii
APIA penalizează agricultorii care dau foc la miriști
Arderea miriştilorori a resturilor vegetale rezultate după recoltarea culturilor (paie de cereale păioase, vreji de plante proteice sau de cartof, coceni de porumb, tulpini de floarea soarelui, rapiţă, inclusiv iarba rămasă după cosirea pajiştilor temporare etc.) este interzisă.

Conform APIA, în situaţia în care beneficiarii plăţilor directe nu respectă prevederile GAEC 6, în orice moment în cursul anului calendaristic în cauză, acestora li se aplică o sancţiune administrativă. Sancţiunea administrativă se aplică prin reducerea plăţilor sau excluderea de la plată pentru plăţile care au fost acordate sau vor fi acordate beneficiarilor respectivi în baza cererilor de ajutor pe care aceştia le-au depus sau urmează să le depună în cursul anului calendaristic în care a avut loc constatarea. Pentru calculul reducerilor şi excluderilor de la plată se va ţine cont de gravitatea, amploarea, persistenţa şi repetarea neconformităţii constatate precum şi de neglijenţa sau acţiunea deliberată a fermierilor.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor