APIA şi-ar putea pierde sediul

APIA şi-ar putea pierde sediul
ORADEA – Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) funcţionează deja cu peste 100 de angajaţi, dar spaţiul în care se află acum e contestat de către Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare Pomicolă.

SCDP a introdus o acţiune în contencios administrativ la Curtea de Apel Oradea, prin care cere ca Hotărârea de Guvern din 22 noiembrie 2006 să fie clasată ca fiind nelegală. Mai mult decât atât, SCDP, prin directorul Silvia Murg şi Magdalena Nagy, invocă şi neconstituţionalitatea HG respective, cerând o soluţie de la Curtea Constituţională.

Practic, SCDP, care a fost trecută în administrarea Universităţii din Oradea, prin Legea nr. 525/2004, refuză să accepte Hotărârea Guvernului prin care APIA primeşte ca sediu Pavilionul Central al SCDP, o clădire administrativă, alte clădiri conexe, plus terenul aferent. Însă ca urmare a acţiunii intentate de către SCDP, APIA nu a putut să-şi ia în primire clădirea centrală a Staţiunii, funcţionând în prezent doar la etajul I, în timp ce la parter şi la etajul II spaţiile sunt ocupate în continuare de către SCDP.

„Noi le-am propus să ocupe cele trei camere de la parter, deoarece ei sunt doar şapte, însă au refuzat”, ne-a declarat Ioan Şumălan, directorul APIA Bihor.
Termenele de judecată s-au amânat deja de două ori, urmând ca mâine să fie judecată cauza la Curtea de Apel.

Calin Corpas0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !