Apicultorii aşteptaţi la APIA

De Simona Drimbău
Apicultorii aşteptaţi la APIA
Miercuri este ultima zi în care crescătorii de albine îşi pot depune cererile pentru Programul Naţional Apicol. Valoarea totală a sprijinului PNA este de 33,4 milioane de lei.


„Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că până la data de 1 august se depun la Centrele judeţene APIA ori la Centrul judeţean cel mai apropiat de sediul social, de vatra stupinei sau de locul de deplasare în pastoral al stupinei, cererile şi documentele doveditoare pentru Programul Naţional Apicol pentru anul 2018”, se arată într-un comunicat APIA.

Valoarea sprijinului financiar alocat din bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pentru Programul Naţional Apicol, în perioada 2017 – 2019, este de 99,34 milioane de lei. 49,67 milioane de lei reprezintă contribuţia Uniunii Europene la programele apicole naţionale.

Plata sprijinului financiar se va efectua de către APIA după finalizarea tuturor controalelor aferente cererilor de plata depuse şi după centralizarea sumelor eligibile pentru verificarea încadrării în plafonul alocat. Plăţile aferente anului 2018 se efectueaza la cursul de schimb de 4,6585 lei/euro stabilit de Banca Centrală Europeană (BCE) la data de 29 decembrie 2017”.

Beneficiari

Pot solicita sprijin prin Programul National Apicol 2017 – 2019 atât apicultori care deţin până la 75 de familii de albine, cât şi cei care deţin peste 75 de familii de albine, dar cu condiţii diferite de eligibilitate.

Programul vizează măsuri precum achiziţia de medicamente, de familii de albine, de mătci ori de utilaje pentru apicultori.
Conform ststisticilor, ţara noastră produce anual, în medie, 22.000 de tone de miere, clasându-se pe locul patru în Europa.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !