Aproape 12.000 de posturi libere pentru absolvenţi

Aproape 12.000 de posturi libere pentru absolvenţi
Aproape 12.000 de locuri de muncă vor fi oferite la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi organizată la nivel naţional în 26 septembrie, cele mai multe posturi fiind oferite în Bucureşti şi judeţele Iaşi, Bacău şi Buzău.

La bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi, organizată de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţe de Muncă, şi-au anunţat participarea 1.055 de angajatori, care oferă aproape 12.000 de locuri de muncă.

Aproximativ 1.200 de locuri de muncă (10 la sută) se adresează absolvenţilor de învăţământ superior, celelalte fiind pentru tinerii cu studii sub medii şi medii, potrivit Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

Domeniile în care se încadrează posturile oferite sunt: construcţiile de clădiri, lucrările speciale de construcţii, fabricarea articolelor de îmbrăcăminte, comerţ, industria alimentară, fabricarea de maşini, utilaje şi echipamente.

Principalele meserii cerute de angajatori sunt: confecţioner, lăcătuş, lucrător comercial, zidar, sudor, dulgher, dar şi meserii pentru absolvenţii de studii superioare, precum inginer, economist, inspector, agent de vânzări, arhitect sau consilier financiar.

Agenţia Naţională pentru Egalitatea de Şanse (ANES) între femei şi bărbaţi va avea puncte de informare în fiecare dintre locurile de desfăşurare ale programului.

Astfel, tinerii vor fi informaţi cu privire la drepturile lor şi la oportunităţile egale pe care le au la angajare şi promovarea şi formarea profesională.

“Participarea ANES la această ediţie a bursei locurilor de muncă pentru absolvenţii de învăţământ, unde nu este exclusă participarea oricărei persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, este cu atât mai benefică cu cât majoritatea celor care vin la eveniment sunt la început de drum în carieră şi este foarte important să cunoască faptul ca au dreptul la tratament egal în ceea ce priveşte angajarea”, a declarat preşedintele ANOFM, Ionel Muscalu.

sursa:mediafax0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase