Aproape 1,4 milioane de locuri de muncă în UE

Aproape 1,4 milioane de locuri de muncă în UE
ORADEA - În căutarea unui vieţi mai bune, mulţi români aleg să lucreze peste hotare. O dată cu intrarea ţării noaste în Uniunea Europeană, codiţiile de ieşire din ţară au fost mult înlesnite astfel că un val de oameni au plecat în căutarea unui loc de muncă bine plătit peste graniţă.

Au fost preferate Italia şi Spania dar în urma incindetelor în care conaţionalii noştii au fost implicaţii, angajatorii din aceste ţări sunt mai reticenţi în angajarea românilor. Conform EURES, Serviciul European de Ocupare a Forţei de Muncă, ţările care oferă în prezent cele mai multe locuri de muncă pentru personele din afara ţării sunt Marea Britanie – nu mai puţin de 530.301 de slujbe, Germania – 259.184, Ţările de Jos – 159.290 şi Irlanda – 123.000.

Condiţii restictive
Deşi numărul locurilor de muncă oferite de multe ţări europene este mare nu oricine poate fi încadrat în aceste slujbe, doarece condiţiile sunt destul de stricte. Cel mai adestea se cere să ştii limba ţări restective, plus o calificare în domeniu, iar vechimea constituie un avantaj. În ceea de priveşte domeniile de activitate pentru care se recrutează personal din altă ţară, acestea sunt destul de variate. Predomină însă construcţiile şi serviciile. Se caută atât persoane cu studii medii sau profesionale, cât şi absolvenţi de studii superioare. Cei interesaţi să-şi găsescă un loc de muncă în Uniunea Europeană pot să facă acest lucru pe situl EURES www.eures.com.

Eures este o reţea de cooperare destinată să faciliteze libera circulaţie a lucrărilor în Spaţiul Economic European. Partenerii din reţea includ servicii publice de ocupare a forţei de muncă, organizaţii sindicale şi patronale. Reţeaua este coordonată de Comisia Europeană. Printre obiectivele EURES se numără informarea şi orientarea de recomandări potenţialilor lucrători mobili în legătură cu posturile disponibile, dar şi oferirea de asistenţă angajatorilor care doresc să recruteze lucrători din alte ţări şi de a oferi consiliere şi orientare pentru lucrătorii şi angajatorii din regiunile transfrontaliere.

Simona Albinaru0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !