Aproape 2.000 de locuri de muncă la „Bursă”

De Dan Birta
8Comentarii
Imagini de la „Bursa” de anul trecut
Imagini de la „Bursa” de anul trecut
Cele mai multe oferte sunt din domeniile comerţului, producţiei, serviciilor, sănătăţii şi turismului.

Bihorenii aflaţi în căutarea unui loc de muncă sau cei care doresc să-şi schimbe actualul job vor avea de unde alege. Circa 2.000 de locuri de muncă vor fi oferite de către 93 de angajatori la „Bursa generală a locurilor de muncă”. Evenimentul, organizat de AJOFM Bihor, va avea loc în 7 aprilie, începând cu ora 9:00, în cadrul Oradea Trade Center, str. Nufărului nr. 28E (lângă Lotus Center).

Numărul de angajatori care şi-au anunţat prezenţa la „Bursă” este cel mai mare după anul 1989. Potrivit lui Békési Csaba, directorul executiv al AJOFM Bihor, numărul firmelor participante putea fi mai mare, dar spaţiul nu permite. „Am închis înscrierile de vineri, dar şi acum mai primim solicitări, însă nu mai avem loc”, a declarat şeful AJOFM Bihor.

În ceea ce priveşte numărul de locuri de muncă oferite, este cam acelaşi cu cel de anul trecut. Parcă mai puţine job-uri pentru persoanele care au terminat o facultate. „Din întreaga ofertă, peste 200 de locuri de muncă se adresează persoanelor cu studii superioare. Procentual, cifra este mai mică decât la evenimentele similare precedente. Angajatorii prezenți reprezintă domenii de activitate diverse: comerț, producție, servicii, sănătate și turism”, ne-a informat Békési Csaba.

Pentru prima dată, la eveniment va participa şi ITM Bihor, pentru a oferi informații complete și corecte privind relațiile și securitatea în muncă. Reprezentanţii instituţiei vor oferi servicii de consiliere atât persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, cât și companiilor prezente.

Oferte variate

Domeniile comerţului şi HORECA oferă şi la această „Bursă” multe locuri de muncă în meseriile: casier, lucrător comercial, agent de vânzări, şef raion, primitor-distribuitor, ospătar, bucătar, măcelar, cameriste, băieş, liftier, salvamar, lucrător în bucătărie, femeie de serviciu, cameristă, maseur etc.

Oferta este consistentă şi în domeniul mecanic şi producţie. Pot să-şi găsească de lucru persoanele care au o calificare în meseriile: operator CNC, inginer mecanic, frezor, lăcătuş, strungar, forjor, inginer proiectant, operator producţie, controlor de calitate, sculer-matriţer, sudor, turnător etc.

Persoanele care au o calificare în domeniul medical vor avea şi ele de unde alege. Se caută asistenţi medicali generalişti, asistenţi medicali balneofizioterapie, laboranţi, optometrişti, medici, medici veterinari, farmacişti etc.

În cadrul „Bursei” vor participa şi firme care oferă locuri de muncă în străinătate.8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor