Aproape 34.000 de fermieri au depus cereri unice de finanţare

De Simona Albinaru
Aproape 34.000 de fermieri au depus cereri unice de finanţare
Potrivit noilor modificări ale ordinului OMADR 619/2015 și ale OUG 3/2015 se pot depune cereri unice de plată, fără penalităţi, până la data limită de 31 mai 2016. De asemenea, se pot face modificări la cererile unice de plată, fără penalităţi, pănă la data limită de 31 mai 2016.

Cererile unice de plată pot fi depuse şi după data de 31 mai 2016, în termen de 25 zile calendaristice, cu o penalizare de 1% pentru fiecare zi lucrătoare. Modificările cererilor unice de plată se pot face şi după data de 31 mai 2016, în termen de 25 zile calendaristice, cu o penalizare de 1% pentru fiecare zi lucrătoare.

După data de 27 iunie 2016, cererile unice de plată şi modificările aduse acestora sunt considerate inadmisibile. În cazul concesionării/închirierii unei suprafeţe de pajişti de către Asociaţiile Crescătorilor de Animale (ACA), beneficiarii plăţilor pot fi membrii asociaţiei sau ACA (cu condiţia asigurării încarcăturii minime de 0,3UVM/ha, prin păşunat cu animalele înscrise în exploataţia asociaţiei înregistrată în RNE pe perioada păşunatului.

Modificări

„Este de reţinut faptul că animalele înregistrate în exploataţia asociaţiei rămân în proprietatea membrilor ACA. Membrii ACA pot depune în mod individual cereri unice de plată pentru SCZ şi ANTZ pentru animalele pe baza cărora ACA a asigurat încarcătura minimă pentru suprafaţa de pajişte permanentă solicitată la plată.

Pot beneficia de plăţi universităţile, institutele de cercetare, staţiunile didactice, fermele, staţiunile şi fermele de cercetare şi producţie agricolă, staţiunile de cercetare-dezvoltare din domeniul agricol şi alte organisme şi organizaţii de cercetare din domeniul agricol, indiferent de statutul lor juridic sau de modul lor de finanţare. Sunt eligibile la plată inclusiv fermelele de ovine şi/sau fermelele de caprine care în perioada celor 100 de zile au intrat, respectiv ieşit în/din exploataţiile deţinute de acelaşi beneficiar.

Efectivele de animale pentru care se solicită Sprijin Cuplat în sectorul Zootehnic trebuie să fie identificate şi înregistrat în RNE la data depunerii cererii unice de plată. „Până la sfărșitul zilei de 16.05.2016 la APIA Bihor au fost depuse un număr de 33.745 cereri unice de plată, cu 5638 mai puține decât în 2015 când au fost depuse 39.383. Cele 5.638 de cereri, la care se mai pot adăuga cererile depuse de fermeri noi, pot fi preluate fără probleme până la 31.05.2016. Prioritatea o reprezintă, în acest moment, finalizarea administrării cererile de plată depuse în 2015 în vederera efectuării plăților”, a precizat Florian Pavel directorul APIA Centrul Județean Bihor.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !