Aproape 700.000 de studenţi încep, miercuri, cursurile universitare

Reactualizat la:
aula
aula
Aproape 700.000 de studenţi şi peste 28.000 de cadre didactice din învăţământul de stat şi privat încep cursurile miercuri, la nivel naţional existând 56 de universităţi de stat, 28 particulare acreditate şi cinci în proces de acreditare, dar şi 28 de instituţii particulare autorizate provizoriu.

Potrivit statisticilor Ministerului Educaţiei, Guvernul a aprobat, prin cifra de şcolarizare, 62.000 de locuri la licenţă, 34.871 la master (ante-Bologna şi Bologna) şi trei mii la doctorat, forma de zi.

Numărul total de studenţi estimat în învăţământul de stat şi privat, cursuri de zi, este de aproximativ 700.000.

În România funcţionează 56 de universităţi de stat, din care 49 civile şi şapte militare, 28 de universităţi particulare acreditate şi cinci aflate în proces de acreditare. De asemenea, există 28 de universităţi particulare autorizate provizoriu.

În învăţământul universitar de stat lucrează 24.728 de cadre didactice, iar în cel privat acreditat sunt 3.330 de cadre didactice.

Şi în acest an, la 1 octombrie, ministrul Educaţiei, Cristian Adomniţei, va deschide anul universitar la Iaşi. Evenimentul se va desfăşura în Aula Bibliotecii Centrale Universitare, în prezenţa reprezentanţilor comunităţii academice ieşene, dar şi a reprezentanţilor autorităţii locale.

Festivitatea de deschidere a anului universitar va debuta la ora 9.00, cu inaugurarea Bibliotecii Centrale Universitare şi cu o vizită a clădirii care, de la 1 octombrie, îşi va redeschide porţile atât pentru studenţii ieşeni, cât şi pentru locuitorii Iaşiului.

sursa:mediafax0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase