Aproape 900 de someri in trimestrul IV

1Comentariu
Aproape 900 de someri in trimestrul IV
15 angajatori din judeţul Bihor vor trimite în şomaj 874 de persoane în trimestrul IV.

Numărul persoanelor disponibilizate în lunile octombrie, noiembrie şi decembrie 2010 va ajunge la 874, potrivit datelor furnizate de Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) Bihor. „În octombrie şi noiembrie au fost anunţate 481 de disponibilizari, de către şasşe angajatori”, ne-a informat Maricica Juca, purtătorul de cuvânt al AJOFM Bihor.
Cele mai multe disponibilizări au fost făcute, în noiembrie, de către Helios Ştei, care a dat în şomaj nu mai puţin de 203 persoane. Urmează SC Turism Felix cu 128 de diponibilizări, tot în noiembrie şi Direcţia Agricolă Bihor – 55 de şomeri în octombrie.

Decembrie sumbru

Nici pentru luna decembrie perspectivele nu sunt prea îmbucurătoare. „Pentru ultima lună a anului s-au anunţat 393 de concedieri, de către nouă angajatori”, a precizat Maricica Juca. Numărul cel mai mare de disponibilizări a fost anunţat de către SC Marcons Marghita – 124 de persoane. Urmează drumuri orăşeneşti cu 93 de persoane disponibilizate. SC Arfungo Comimpex va da afară 84 de angajaţi, iar Spitalul „Episcop Nicolae Popovici” din Beiuş – 30 de angajaţi. Alte disponibilizări au mai fost anunţate de către SC Selalice B SRL din oradea – 24 de angajaţi, SC Conpila SRL Oradea – 20 persoane, SC Nedatim SRL Oradea – 13 persoane, Arabesque – trei angajaţi şi Pagini Naţionale doi angajaţi.

Pe de altă parte, la 30 noiembrie 2010, în judeţul Bihor erau înregistraţi 16.567 de şomeri, dintre care 6.870 de femei. Numărul şomerilor care primeau indemnizaţie era de 8.220 de persoane. Din mediul privat provin 8.025 de şomeri. „Rata şomajului în luna noiembrie 2010 a fost de 5,8%”, a explicat purtătorul de cuvânt al AJOFM Bihor. La sfârşitul lunii octombrie earu înregistraţi 16.829 şomeri, iar la finalul lunii septembrie, 17.573 de şomeri. Scăderea numărului şomerilor este pusă de Maricica Juca pe seama angajărilor din ultima perioadă, dar şi pe ieşirea din plată a unui număr de someri.

D.B.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor