Aproape jumătate dintre candidaţii la frontieră au picat la testul psihologic

De Otilia Șandor
Reactualizat la:
9Comentarii
Aproape jumătate dintre candidaţii la frontieră au picat la testul psihologic
Aproximativ 50% dintre candidaţii înscrişi au picat testul psihologic, restul continuă examenele la Frontieră.

După depunerea dosarelor şi susţinerea examenului psihologic, un număr mare de candidaţi pe posturi scoase la concurs la Poliţia de Frontieră au fost eliminaţi. Ceilalţi, aproximativ jumătate, continuă examenele pentru a deveni poliţişti de frontieră.

Începând din 27 septembrie, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea a iniţiat procedura de ocupare, prin concurs, prin încadrare directă, trecere în corpul ofiţerilor a agenţilor cu studii superioare sau reîncadrare, a unor posturi vacante, în vederea completării deficitului existent la nivelul instituţiei.

Jumătate continuă

Comisarul-şef de poliţie Laura Beatrice Bondar, purtător de cuvânt la Poliţia de Frontieră Oradea a transmis că pentru ocuparea a 109 posturi vacante de agenţi de poliţie din structuri operative s-au înscris 1147 candidaţi, iar pentru cele 3 posturi de agenţi specialişti s-au înscris 116 candidaţi prin încadrare directă ca poliţist, din rândul persoanelor care îndeplinesc condiţiile legale, criteriile specifice şi cerinţele pentru ocuparea posturilor vacante, prevăzute în cadrul Inspectoratului Teritorial al Polţiei de Frontieră Oradea, la compartimentele Ture Serviciu, la sectoarele poliţiei de frontieră din cadrul inspectoratului. Din acest total, la testarea psihologică s-au prezentat 902, fiind declaraţi apţi 624 de candidaţi.

În plus, pentru postul de ofiţer specialist s-au înscris cinci candidaţi, dintre care doi s-au prezentat la testarea psihologică, fiind declaraţi apţi.

Comisarul-şef Bondar amintește candidaţilor rămaşi în cursă că informaţii complete privind desfăşurarea celorlalte probe de concurs şi criterii de departajare, tematica şi bibliografia necesare susţinerii concursului/examenului sunt postate pe pagina de internet a Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea, www.itpforadea.ro, precum şi la avizierul unităţii.

De reţinut, a atenţionat purtătorul de cuvânt, candidaţii care au trecut testul psihologic trebuie să se prezinte la sediul unitatii, pentru a le fi eliberate trimiterile pentru întocmirea fişei medicale-tip de încadrare în M.A.I.9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor