Aquaparc-ul se întoarce

6Comentarii
Municipalitatea visează dezvoltări urbanistice spectaculoase pe banii Uniunii Eurpene. Un stadion uriaş, o sală polivalentă, mult discutatul aquaparc propus de Alexandru Kiss anul trecut…

Acestea şi multe alte obiective cel puţin la fel de semnificative fac obiectul unui proiect de hotărâre introdus de urgenţă în şedinţa de joi după-amiază.

Locaţia propusă pentru aceste obiective este terenul din imediata vecinătate a complexului Lotus Market, unde un teren de peste 27 de hectare stă nefolosit de ani de zile. „Proiectul conceptual Centru comercial şi de divertisment Lotus Market”, cum a fost denumit planul viitoarei dezvoltări a zonei, prevede, pentru zonă, ridicarea unui hotel, a unui centru de afaceri cu birouri, un centru sportiv, un aquaparc cu dotări pentru activităţi medicale de recuperare medicală, blocuri de locuinţe cu parcări subterane pe două niveluri, un stadion de 25.000 de locuri şi o sală polivalentă de 4.000 de locuri. Şeful executivului local spune că rostul acestui complex este de a face zona atractivă pe toată perioada anului şi nu doar în sezonul estival, cât ar fi vizitat aquaparcul.

De altfel, cu sau fără parc de distracţii cu apă, cel mai câştigat din acest proiect are şanse să fie proprietarul actualului Lotus Market, care s-ar putea trezi cu un val de noi clienţi aduşi în zonă de viitoarele obiective.

320 apartamente

Proiectul aprobat de consilierii locali ar împlini, chiar dacă într-o foarte mică măsură, şi numeroasele promisiuni de locuinţe noi, nerealizate până în prezent. În timp, atât municipalitatea (bazându-se pe proiecte ANL) cât şi de preşedintele Consiliuliului Judeţean, Kiss, în baza a diverse combinaţii cu firme străine, au promis orădenilor sute de apartamente noi la preţuri acceptabile. Blocurile de locuinţe gândite pentru această zonă ar oferi doritorilor câte 160 de apartamente plasate pe 11 niveluri adică parter şi 10 ejate. Problema parcărilor în zonă ar fi rezolvată prin amenajarea subsolurilor acestora astfel încât să servească acestui scop.

Cristina Ghilea6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor