Aquapark de milioane de euro

4Comentarii
Aquapark de milioane de euro
Aquapark-ul din staţiunea Băile Felix începe să prindă contur. În maximum trei luni, consilierii locali vor avea pe masă proiectul propriu-zis.

Cinci firme şi-au prezentat oferta la licitaţie: SC Interdevelopment SRL Bucureşti, Consorţiul SC AXA Z – Birou de Arhitectură SRL şi SC Detente SRL, Asocierea SC Rono Urban Grup SRL şi SC Atrium Project SRL, SC Arcadia Engineering SRL Bucureşti şi SC Ipotrium SA Timişoara. Una dintre firme a fost descalificată de comisia de evaluare, adică Consorţiul SC AXA Z. Oferta acestei societăţi a fost considerată neconformă, iar dosarul de licitaţie incomplet: lipseau certificatul fiscal şi bilanţul contabil pe anul 2006.

Toate firmele înscrise în competiţie trebuiau să aibă în portofoliu cel puţin două lucrări a căror valoare însumată să depăşească 10 miliarde de lei vechi. Punctajul pe baza căruia a fost desemnat câştigătorul a fost întocmit astfel: 40 de puncte pentru preţul studiului de fezabilitate, 45 de puncte pentru proiectul tehnic, 10 puncte pentru costul estimativ al lucrărilor de construcţii-montaj şi cinci puncte s-au dat pentru durata de execuţie a proiectului. Firma câştigătoare a reuşit să obţină 77,4 puncte din 100 posibile.

Proiectarea: 11 miliarde

„Având în vedere criteriul de atribuire utilizat, adică oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic, ofertantul câştigător este Asocierea SC Rono Urban Grup SRL şi SC Atrium Project SRL cu o ofertă de 1.165.927 lei, la care se adaugă TVA în valoare de 221.526 lei şi cu o durată de 12 săptămîni de execuţie”, spune Ciprian Căprar, inspector pe probleme de achiziţii publice în cadrul Primăriei Sânmartin.

Banii necesari proiectului provin de la bugetul de stat, dar şi de la bugetul local. Valoarea maximă estimată admisă pentru lucrările de proiectare a fost de 17 miliarde de lei vechi, bani aflaţi deja în contul Primăriei Sânmartin. În spatele firmei cîştigătoare se află, nimeni altul decât arhitectul Mircea Călin Lingu, fost arhitect-şef al Primăriei Oradea în perioada 1990-1992, membru fondator al Ordinului Arhitecţilor şi preşedinte al filialei Bihor în perioada 2001-2003. În portofoliul de lucrări al firmei pe care o administrează arhitectul orădean se află şi sediul BCR din Centrul Civic.

Veronica Bursasiu4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor