Ar anula licitatia la buletinele de vot!

Ministrul Radu Stroe
Ministrul Radu Stroe
Licitaţiile pentru tipărirea buletinelor de vot în judeţele Bihor şi Tulcea sunt cu probleme.

Din cauza acestui fapt, luni, ministrul Administraţiei, Radu Stroe, a spus că în cazul judeţului nostru şi a judeţului Tulcea s-a decis anularea licitaţiilor în condiţiile în care au existat contestaţii! „S-a luat hotărârea ca, în cazul în care o licitaţie este contestată, să fie anulată, iar procedura să fie reluată în aşa fel încât să nu planeze nicio suspiciune faţă de modul în care s-au achiziţionat materialele necesare procesului de votare. Am dat termen de două zile celor două prefecturi să soluţioneze contestaţiile şi să organizeze noi licitaţii pentru ca buletinele de vot să fie gata în timp util”, a explicat Stroe.

În acelaşi timp, ministrul Stroe a declarat că la restul prefecturilor din ţară nu sunt probleme, iar autorităţile sunt în grafic cu toate pregătirile necesare pentru 9 decembrie, data alegerilor parlamentare.

Potrivit legii, Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI) repartizează Instituţiilor Prefectului sumele necesare pentru pregătirea, organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru Camera Deputaţilor şi Senat. Prin prin Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale, MAI asigură achiziţionarea hârtiei necesare pentru tipărirea buletinelor de vot şi repartizarea cantităţilor necesare fiecărei prefecturi. Prefecturile au obligaţia ca, prin licitaţie publică sau selecţie de oferte să aleagă o firmă care să tipărească aceste buletine.

Prefect surprins

Luni, Jurnal bihorean l-a interpelat pe prefectul de Bihor, Claudiu Pop, despre problema la care s-a referit ministrul Stroe. Pop a admis că licitaţia a fost contestată de două firme şi că dosarul a fost trimis la Consiliul Naţională pentru Soluţionarea Contestaţiilor (CNSC). Însă nu ştia nimic de anularea acestei licitaţii! Dimpotrivă, Pop susţinea că Prefectura procedează conform legii, însă fără a anula licitaţia. „Nu am primit nicio radiogramă de la minister. Eu sunt pe lege. Dacă se va solicita altceva de la minister, voi proceda în consecinţă”, ne-a declarat prefectul, nelămurit de declaraţiile ministrului liberal Radu Stroe.

Licitaţia pentru tipărirea buletinelor de vot în Bihor a fost câştigată de Imprimeria de Vest Oradea. Acest rezultat a fost însă contestat de tipografia orădeană Treira, dar şi de o societate din Bucureşti.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !