Ar contesta managerii lui Bolojan şi Ţîrle

7Comentarii
Ar contesta managerii lui Bolojan şi Ţîrle
Presa locală a consemnat în mai multe rânduri unele probleme care ar exista la dosarul celor investiţi în noile funcţii.

Prefectului este cea care este obligată să intervină în momentul în care instituţii ale administraţiei publice locale iau decizii, astfel încât acestea să fie conforme cu legile şi actele normative în vigoare. (…) Direcţia Juridică a analizat documentele primite şi a constatat că lipsesc diplomele care să ateste faptul că persoanele numite pot îndeplini funcţia de manager de spital”. A fost declaraţia prefectului Ghilea, care aşteaptă de la Primaria Oradea şi CJ Bihor dovezi că noii numiţi au calificarea cerută de lege. Ghilea spune că până la această oră a primit de la administraţiile locală şi judeţeană doar dispoziţiile de numire în funcţie.

Dacă dosarele complete nu vor fi primite la Prefectură săptămâna viitoare, prefectul va acţiona în contencios administrativ dispoziţiile primarului, respectiv cea a preşedintelui CJ Bihor.

Ce cere legea

Gavrilă Ghilea a arătat ieri că, potrivit Legii 95/2006, managerii au obligaţia să fie absolvenţi ai cursului de management spitalicesc organizat de Şcoala Naţională de Sănătate Publică şi Management Sanitar. De asemenea, în aceeaşi lege se arată că, atâta timp cât managerul respectiv nu a fost confirmat printr-un concurs, atribuţiile sale „se stabilesc şi se aprobă prin ordin al ministrului Sănătăţii”. Iar concursuri pentru definitivarea pe posturile respective nu au avut loc încă pentru nici un spital.
Ghilea a ţinut să declare că, personal, este un partizan al descentralizării, însă e necesară o stricteţe în domeniul sanitar, tocmai pentru a evita tragedii precum cea de la Maternitatea Giuleşti.
C.C.7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor