Ar da unda verde traficului

Ar da unda verde traficului
Municipalitatea pregăteşte elaborarea unui sistem pentru optimizarea traficului rutier în Oradea.

Primăria Oradea are în plan achiziţionarea unui sistem care să fluidizeze circulaţia în oraş. Se doreşte realizarea aşa numitei „undă verde” pe arterele principale din municipiu. În această perioadă, municipalitatea a derulat procedura de achiziţie pentru serviciile de proiectare a investiţiei, dorindu-se accesarea de bani europeni pentru finanţarea proiectului. „Realizarea unui centru de cercetare pentru studierea tehnicilor de optimizare a traficului rutier în polul de dezvoltare urbană Municipiul Oradea” – este numele pe care edilii l-au dat proiectului ce ar urma să fie finanţat din fondurile transfrontaliere 2007-2013 Ungaria – România şi bugetul local.

2 milioane de euro

Municipalitatea îşi propune să acceseze 2 milioane de euro pentru înfiinţarea acestui sistem de management al traficului. Potrivit Biroului de Presă al Primăriei, sistemul presupune soft-uri, echipamente IT, GPS-uri, camere video, semafoare de circulaţie, panouri de circulaţie etc.

Firma bucureşteană Impact Consulting SRL e cea care a câştigat serviciul de realizare a documentaţiei tehnico-economice, pe baza căreia proiectul va fi depus spre finanţare. Pentru aceste servicii, firma va încasa 50.500 lei noi. Proiectul în sine se referă la înfiinţarea unui centru de cercetare pentru stabilirea tehnicilor de optimizare a traficului rutier. Această firmă joacă un rol cheie în câştigarea proiectului, deoarece va elabora o seamă de documente: studiul de fezabilitate; expertiza tehnică şi auditul energetic; studiul de trafic – care va cuprinde date cu privire la traficul curent şi la cel estimat; realizarea documentaţiei de avizare în Comisia de Circulaţie a municipiului Oradea şi avizarea în această comisie a măsurilor propuse prin realizarea Centrului de Cercetare. Apoi, această firmă va elabora încă un studiu de fezabilitate, tabelul de calcul pentru analiza cost-beneficiu, precum şi specificaţiile tehnice şi calitative ale dotărilor.

„Potrivit invitaţiei de participare, termenul de predare a acestora este 30 de zile calendaristice de la data semnării contractului de prestări servicii”, se arată într-un comunicat al Primăriei Oradea.

Ofertele necâştigătoare au fost depuse de alte două firme din Capitală: S.C. Marketscope – 52.000 lei şi S.C. Octopod Construct SRL – 52.000 lei.

C.C.

 

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !