Ar ierta Keviep de penalităţi

27Comentarii
Ar ierta Keviep de penalităţi
ORADEA – Firma maghiară Keviep care a contractat extinderea canalizării în Oradea riscă penalităţi de 0,1% pe zi din valoarea totală de 7,7 milioane de euro. Ori la o întârziere de circa 200 de zile aceasta înseamă 20% din sumă, adică peste 1,5 milioane de euro!

Contractul a fost încheiat cu Oficiul de Plăţi şi Contractare PHARE (OPCP) din cadrul Ministerului Finanţelor Publice, condus de liberalul Sebastian Vlădescu.

Însă marţi  s-a hotărât la nivelul OPCP constituirea unei comisii inter-ministeriale care va evalua luna aceasta impedimentele de care s-a lovit Keviep în Oradea, urmând să se decidă apoi la Bucureşti dacă este oportună o iertare a penalităţilor.

Comisia care va evalua lucrările a căror beneficiar este Compania de Apă Oradea va fi formată din câte un reprezentant al OPCP, Autorităţii de Management şi Infrastructură, Ministerului Mediului şi doi observatori.

 

Rita Constantinescu, coordonatorul OPCP pentru contractele ISPA „Interesul comun este să se termine cât mai curând lucrarea, executată deja în proporţie de 85%. Cum firma Keviep s-a arătat hotărâtă să-şi termine lucrarea, nu este cazul să se cheltuie alţi bani cu o altă licitaţie pentru un nou constructor.

Prin comparaţie, în ţară avem contractori care nu au realizat nici 50% din lucrări. De aceea, am sprijini o Ordonanţă de Guvern prin care să se şteargă penalităţie pentru contractorii de lucrări ISPA care au fost consecvenţi în ciuda dificultăţilor apărute.”

Reamintim că principala scuză invocată de Keviep pentru încetinirea lucrării a fost lipsa forţei de muncă.

Cristian Horgos27Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor