Ar lucra mai mult dar nu sunt lasati la Spitalul Curteanu din Oradea

Ar lucra mai mult dar nu sunt lasati la Spitalul Curteanu din Oradea
Situaţie defavorizantă pentru bihoreni care vor să se menţină în formă.

La ambulatoriul de recuperare de la Spitalul Curteanu există bani cu care să fie trataţi pacienţii, dar nu pot fi angajaţi fiziokinetoterapeuţi. Motivul: posturile sunt blocate la Ministerul Sănătăţii (se poate face câte o angajare doar dacă se dau alţi trei sau patru oameni afară), iar, ce e mai strigător la ochi, e că legea aferentă cu care lucrează Camera de Comerţ Bihor permite doar medicilor, nu şi fiziokinetoterapeuţilor să devină persoane fizice autorizate (PFA).

 În bani

În cifre, pentru ambulatoriul de recuperare de la Curteanu, care funcţionează de la deschidere într-un pavilion de la fostul spital de neuropsihiatrie (pe str. Louis Pasteur) se alocă lunar 40.000 lei. Managerul spitalului, dr. Ovidiu Pop, spune însă că, din pricina obstacolului legislativ după care se ghidează Camera de Comerţ, execuţia bugetară este de doar 32.000 lei. Cu alte cuvinte, din banii primiţi lunar pentru recuperare, rămân necheltuiţi 8.000 lei.

În număr de bolnavi, situaţia stă astfel: lunar se efectuează circa 200 de consultaţii, dar s-ar putea realiza încă circa 50, dacă spitalul ar avea voie să angajeze un maseur şi un fiziokinetoterapeut.

Amintim că secţia de recuperare medicală ambulator de la Curteanu, situată pe Louis Pasteur, a fost anul acesta amenajată şi că dacă s-ar permite angajarea de personal, secţia ar putea funcţiona şi după-amiază, până seara. În acest fel, ar beneficia de servicii medicale gratuite mai mulţi oameni, ba spitalul şi-ar putea spori şi veniturile proprii fiindcă ar putea oferi şi servicii medicale de recuperare la cerere, pe sume acceptabile.

O.S0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !