Ar reduce salariaţii, nu salariile

24Comentarii
Ar reduce salariaţii, nu salariile
Biro Rozalia observă că n-ar trebui reduse salariile în instituţiile care şi-au „subţiat” schema de personal.

Întrebată cum priveşte măsurile de reducere cu 25% a salariilor bugetarilor din perspectiva Executivului Primăriei Oradea, viceprimarul Biro Rozalia nu s-a sfiit să-şi nuanţeze poziţia faţă de guvernarea din care face parte şi UDMR. „Voi spune mai multe în conferinţa de presă de la sediul UDMR. Ca reprezentant al conducerii Primăriei, consider că nu e corect să se dicteze de la centru ca şi funcţionarilor din aparatul municipal să li se reducă salariile cu 25%. Am analizat anual activitatea Primăriei în ultimii trei ani şi ca atare s-au făcut reduceri importante de posturi pentru a diminua cheltuielile operaţionale. Nu e normal să se reducă salariile şi în instituţiile care şi-au optimizat schema de personal pentru că alte instituţii s-au trezit târziu”, a declarat viceprimarul Biro Rozalia.

Viceprimarul UDMR şi-a continuat expunerea marşând pe principiul descentralizării.
„Se dovedeşte că degeaba vorbim de autonomie locală. Noi vom propune să se dea mână liberă ordonatorilor de credit privind strategia proprie de reduceri de salarii şi de desfacere a contractelor de muncă. Am dori să se analizeze de la nivel central activitatea ordonatorilor de credite înainte de a se lua măsuri la nivel naţional. Anul acesta cheltuielile operaţionale au scăzut la 55% din bugetul Primăriei Oradea în timp ce în 2008 ele reprezentau 68% din bugetul total. Mai exact, cheltuielile operaţionale au fost de 43,7 milioane de lei în 2008, de 41 de milioane în 2009 şi am fixat un buget de 37,5 milioane pentru anul acesta. Scăderea cheltuielilor operaţionale, adică de funcţionare, a permis creşterea bugetului pentru investiţii”, a mai explicat Biro.

Noi reduceri de personal

Reamintim că recent primarul Ilie Bolojan a anunţat că, pe fondul crizei, municipalitatea va reduce iarăşi cheltuielile de personal prin readucerea în cadrul Primăriei a instituţiilor externalizate.

„Vom veni cu un plan de măsuri care să reducă cheltuielile Primăriei, inclusiv a celor de personal. Vom fuziona direcţiile externalizate cu aparatul municipalităţii. În următoarea şedinţă a Consiliului Local vom propune readucerea Direcţiei de Evidenţă a Persoanelor. Apoi, rând pe rând, le vom readuce până în toamnă şi pe celelalte”, a spus primarul Oradiei.
Instituţiile vizate pentru reduceri de personal administrativ, juridic şi de contabilitate sunt Administraţia Social Comunitară Oradea, Administraţia Imobiliară Oradea, Casa de Cultură a Municipiului şi Clubul Sportiv Municipal. De la instalarea noului executiv al Primăriei, s-au redus în ultimii doi ani 240 de posturi din cadrul aparatului municipalităţii şi al instituţiilor subordonate Consiliului Local.

C.H.

Propun creşteri uşoare de impozite

Propun creşteri uşoare de impozite24Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor