Ar sensibiliza edilii privind spaţiile verzi

1Comentariu
ORADEA – Ministerul Mediului şi Dezvoltării Durabile îi aşteaptă mâine pe orădeni să se implice în campania de extindere a spaţiilor verzi. „Acţiunea se vrea una demonstrativă, care să tragă un semnal de alarmă autorităţilor locale din Bihor în vederea declanşării unei politici concrete de mărire a spaţiilor verzi.

Suntem susţinuţi de voluntari de la Colegiul Tehnic „Traian Vuia” şi de la Şcoala Generală nr. 16 Oradea – viitori beneficiari ai acţiunii – şi împreună intenţionăm să mărim spaţiul verde al municipiului Oradea prin sădirea a peste 100 de puieţi de tei şi mesteacăn”, anticipează Lucia Varga, secretar de stat în Ministerul Mediului.

Clădiri, nu verdeaţă
Acţiunea vine pe fondul mai multor situaţii în care locatari din zone învecinate Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Bihor au semnalat sacrificarea unor spaţii verzi fie pentru viitoarea biserică de pe strada Constantin Brâncuşi (în spatele blocului din intersecţia bulevardelor Dacia şi Decebal), fie pentru o clădire comercială pe strada Vasile Conta (lângă Piaţa Decebal).

Politică verde
„Vă invităm să sădiţi alături de noi un copac şi să arătăm că ne pasă de viitorul nostru şi de calitatea vieţii în Oradea. Trebuie să ţinem pasul cu modernizarea şi cu extinderea spaţiilor locative şi comerciale, însă nu trebuie să uităm că avem nevoie de un aer curat, iar copiii noştri de un spaţiu de joacă. Cu ajutorul dumneavoastră dorim să sensibilizăm autorităţile locale faţă de necesitatea atingerii standardelor europene în ce priveşte spaţiile verzi. Pomii şi uneltele ne aşteaptă joi, la ora 12:00, lângă Podul CFR de pe Bulevardul Ştefan cel Mare”, mai spune Lucia Varga, acuzată recent de consilierul local Mircea Matei că îşi face imagine electorală prin susţinerea proiectului de extindere a Grădinii Zoo din Oradea.
Mai notăm că azi, de la ora 11:00, Lucia Varga va susţine la sediul APM Bihor o conferinţă de presă comună cu şeful APM Bihor, Călin Mocan, şi cu managerii dealer-ului auto D&C Oradea privind o campanie de promovare a mediului.

Cristian Horgos1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor