Ar vinde Centrul Ady Endre

De Cristina Ghilea
Reactualizat la:
Ar vinde Centrul Ady Endre
Proprietatea se învecinează cu Parcul Muncitorilor, cu bazinele de înot şi e gard în gard cu aquaparcul aflat în construcţie.

910.000 de euro fără TVA cere Primăria pentru proprietatea cunoscută sub numele de Centru Cultural Ady – 10.000 de mp de teren situat lângă ştrandul municipal, pe care se află o construcţie finalizată şi mai multe structuri de beton, abandonate. Cu aprobarea Consiliului local, executivul o scoate la licitaţie, în condiţiile unor termene stricte pentru finalizarea edificiilor.

„Municipalitatea nu se poate implica în activităţi hoteliere şi nici nu poate finaliza motelul abia început”, a spus primarul Ilie Bolojan ca argument pentru vânzare.

Viitorul proprietar are obligaţia să obţină autorizaţia de construire în maxim un an de la câştigarea licitaţiei şi să încheie construcţia în doi ani de la emiterea autorizaţiei. „Nefinalizarea de către cumpărător a investiţiei în termen de trei ani de la data semnării contractului de vânzare-cumpărare duce la pierderea garanţiei de bună execuţie şi la plata unor penalităţi de 500 de lei/zi pentru fiecare zi de întârziere, până la data emiterii autorizaţiei de luare în folosinţă a construcţiei”, se prevede în caietul de sarcini pentru vânzarea terenului. Taxa de participare la licitaţie este de 500 de lei iar garanţia de participare este de 100.000 lei.

Drumul spre propritatea privată

Proprietatea situată în strada Codrilor a parcurs un drum sinuos din patrimoniul Fundaţiei Mecena spre piaţa imobiliară liberă. Imobilele au fost ridicate, până în faza în care se află acum, de fundaţie cu bani alocaţi pe proiecte culturale de guvernul maghiar de la Budapesta. Din cauza neplăţii impozitelor, cei 10.000 de mp şi construcţiile au intrat în proprietatea Primăriei, anul trecut, la iniţiativa fundaţiei. Mecena a primit la schimb Vila Leda, de pe strada Republicii.

Atunci a apărut o neconcordanţă serioasă între cifrele din 2012 şi 2014. În condiţii economice aproximativ silimare şi fără investiţii în plus la clădiri, în 2012 averea Mecena era estimată la aproximativ 195.000 euro, iar acum experţii Primăriei zic că ar face cu peste 100.000 de euro mai mult, adică aproape 310.000 euro. „Cât face, de fapt, Centru Ady?”, e o întrebare care îşi poate găsi răspuns după licitaţia tocmai anunţată de Primărie.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !