Ar voluntaria în Parcul Liniştii

4Comentarii
Ar voluntaria în Parcul Liniştii
Orădeni care îşi petrec zilnic câteva ore în Parcul Liniştii ar dori să ajute voluntar Poliţia Comunitară.

Transformarea cimitirului dezafectat Olosig în Parcul Liniştii a fost salutată de orădenii din zonă, care au câştigat un spaţiu verde pentru recreere. Însă după gazonări, plantări, realizări de alei şi montări de băncuţe, arteziene, locuri de joacă pentru copii şi spaţiu pentru câini, au mai apărut câteva doleanţe. „Recent, primarul Bolojan a vizitat Parcul şi ne-a promis că va avea în vedere construirea unui WC public şi că va dispune repararea artezienelor defecte precum şi întărirea pazei. Sigur că o toaletă nu se construieşte de azi pe mâine, însă acum e cald şi cred că cei însetaţi s-ar bucura dacă s-ar repara măcar cişmelele. Iar eu personal încă nu am zărit un poliţist comunitar în zonă”, ne-a declarat orădeanul Silviu Dardai.


„Nu doar să ne plângem”

Conştient că poliţiştii comunitari au destule parcuri şi zone publice de supravegheat, Silviu Dardai şi încă un orădean au ţinut să ne asigure că spiritul civic nu li se limitează doar la a se plânge în presă.

„Orădenii trebuie să arate că ţin la locurile frumoase din oraşul lor, nu doar să reclame una sau alta. Cel puţin noi doi suntem dispuşi să contribuim la paza şi ordinea din parc, pe bază de voluntariat şi cu siguranţă mai sunt şi alţii ca noi. Oricum petrecem două-trei ore pe zi în parc şi, din păcate, sunt adolescenţi dar şi oameni în toată firea care trebuie atenţionaţi să nu distrugă ce s-a făcut bun, pentru comunitate”, ne-a mai încredinţat interlocutorul nostru.

Mai notăm că în ultimele luni, Poliţia Comunitară Oradea (PCO) a mediatizat o serie de contravenţii surprinse în parcuri: vandalizări de mobilier, plimbarea unor câini fără botniţă în zone nededicate lor, sau aruncarea unor mizerii şi mucuri de ţigară.

Dispeceratul Poliţiei Comunitară Oradea poate fi sesizat despre actele de vandalism ori despre alte fapte certate cu legea sau bunul simţ la telverde 0800.800.518 sau la numărul de telefon 0259.969.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor